Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Podružnica Šibensko-kninske županije ugostila Otočni sabor

Podružnica Šibensko-kninske županije ugostila Otočni sabor

 

 

Jučer, 17. svibnja, podružnica šibensko-kninske županije bila je domaćin sjednice Vijeća Otočnog sabora, udruge za razvitak hrvatskih otoka. Sjednici je nazočila većina članova ostalih podružnica Vijeća, te predsjednik Otočnog sabora Denis Barić, kao i šibenski domaćin mr.sc. Goran Grguričin.

Na Otočnom se saboru posebice raspravljalo o izmjenama zakona vezanih za otoke u svrhu poboljšanja života na otocima, također je pokrenuta i inicijativa održavanja jedne sjednice Vlade RH na jednom od malih hrvatskih otoka šibenskog ili zadarskog arhipelaga na temu stanja na hrvatskim otocima.
A ono što je najzanimljivije jest prijedlog da bi se procesu decentralizacije Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture trebalo preseliti u Šibenik.

Udruga je ostvarila i suradnju s privatnim brodarima koji će dati popust članovima Otočnog sabora na brodskim linijama koje oni održavaju među otocima, a potaknut će se takva inicijativa i prema najvećem brodaru Jadroliniji, priopćeno je iz šibenske podružnice Otočnog sabora.

  Objavljeno: 18.05.2012, 08:56h