Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Poklon Vukovaraca Šibeniku za Dan grada

Poklon Vukovaraca Šibeniku za Dan grada

 

 

Uz pregršt događanja povodom svetog Mihovila, Dan grada Šibenika uveličat će i Vukovarci.  Oni će naime, sve Šibenčane pogostiti svojim kulinarskim specijalitetima i bogatim kulturno – umjetničkim programom. Tako će danas, 28. rujna ispred hotela „Jadran“ za Šibenčane pripremiti tisuću porcija tradicionalnog slavonskog čobanca uz tamburaše i plesače. Kuhati se počinje u 17 sati, a građani će moći degustirati jelo i družiti se s Vukovarcima u večernjim satima.

No, predstavnici grada Vukovara u Šibenik nisu došli praznih ruku. Kako to priliči, za rođendansku proslavu donijeli su prigodan poklon. Riječ je o četiri drvene skulpture i lončićima sa cvijećem koji su postavljeni u parkić ispred zgrade gradske uprave, na Trgu branitelja Domovinskog rata broj 1. 

Riječ je o skulpturama koje je izradila i postavila  vukovarska poslovna jedinica „Zelenilo“ koja je u sklopu tvrtke „Komunalac“ d.o.o.

Podsjetimo, u Šibeniku se od 27. do 29. rujna održavaju Dani Vukovara.

Na taj će način Vukovarci uveličati svečanosti u povodu Dana grada Šibenika i  blagdana sv. Mihovila. Riječ je o uzvratnom posjetu delegacije Grada Vukovara na čelu s gradonačelnikom Željkom Sabom, te predstavnika tamošnje turističke zajednice, kulturno- umjetničkih društava i vukovarskih obrtnika.

Naime, krajem  svibnja prošle godine u tom su prijateljskom gradu bili održani Dani Šibenika.

  Objavljeno: 29.09.2012, 08:51h