Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Pokrenuta izrada Programa suradnje Muzeja grada Šibenika i udruga na području Šibensko-kninske županije

Pokrenuta izrada Programa suradnje Muzeja grada Šibenika i udruga na području Šibensko-kninske županije

 

 

Danas je u atriju Muzeja grada Šibenika, predstavljena izrada Programa suradnje Muzeja i šibenskih udruga. Program suradnje će izrađivati tvrtka CEDRA iz Splita, a njegova svrha je definiranje potreba udruga i razvijanja suradnje s Muzejom u idućem programskom razdoblju Europske unije od 2021. do 2017. godine. Program suradnje izrađuje se u okviru projekta KULTajmo u Šibeniku: razvoj civilnog sektora kroz aktivnosti u kulturi kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

 

Istaknuto je da će suradnja između Muzeja i partnerskih udruga kroz projekt KULTajmo u Šibeniku, između ostalog, biti pretočena u postavljanje taktilnih ploča na arheološkim lokalitetima u Danilu, Bribirskoj glavici, Mrdakovci i Srimi, nabavu fotografske i opreme za 3D printanje te postavljanje izložaka za slijepe kao i induktivnih petlji u sami objekt muzeja. Intencija je nastaviti takvu vrst suradnje i nakon završetka projekta KULTAjmo - s drugim udrugama u razdoblju koje dolazi.

 

Program suradnje bi trebao biti izrađen do kraja srpnja 2019. godine, kroz sastanke radne skupine načinjene od predstavnika zainteresiranih udruga i partnera na projektu (Grad Šibenik, Mladi u EU, Udruga slijepih i slabovidnih Šibensko-kninske županije, Fotoklub Šibenik). Ovim putem Muzej grada Šibenika poziva sve udruge iz grada i županije da se odazovu na sastanke radne skupine te prate pozive za sudjelovanjem preko internetskih stranica muzeja

  Objavljeno: 11.06.2019, 14:20h