Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Polaganje vijenaca u spomen na stradale vatrogasce na Kornatima

Polaganje vijenaca u spomen na stradale vatrogasce na Kornatima

 

 

Danas, 29. kolovoza počinje program obilježavanja 5. obljetnice stradanja vatrogasaca na otoku Kornatu. Tim povodom premijer RH Zoran Milanović, predstavnici Županije Šibensko – kninske, predstavnici Grada Šibenika, Vatrogasne zajednice županije Šibensko – kninske te obitelji stradalih vatrogasaca JVP grada Šibenika, kao i djelatnici i predstavnici JVP grada Šibenika, s početkom u 17 sati položit će vijence i zapaliti svijeće na spomen obilježju ispred vatrogasnog doma u Šibeniku. Istog dana, u Tisnom će se održati polaganje vijenaca i odavanje počasti na spomen ploči DVD-a Tisno te mimohod od DVD-a do Centralnog spomen križa na groblju Sv. Duha.

 

Dana 30. kolovoza, djelatnici JVP grada Šibenika položiti će vijence i zapaliti svijeće na posljednjim počivalištima svojih stradalih kolega, potom će na otoku Kornatu biti održana Sveta misa i polaganje vijenaca, a u 20:00 sati održati će se Sveta misa za stradale vatrogasce u Katedrali Sv. Jakova u Šibeniku.

 

Ovogodišnje obilježavanje završiti će Mimohodom sjećanja koji će se, već tradicionalno, održati u Vodicama, 02. rujna 2012. godine.

 

Naime, sutra, 30. kolovoza navršava se pet godina od tragičnog stradavanja vatrogasaca na Kornatu.

 

  Objavljeno: 29.08.2012, 08:05h