Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Polaganjem vijenaca obilježen Dan antifašističke borbe i Dan državnosti

Polaganjem vijenaca obilježen Dan antifašističke borbe i Dan državnosti

 

 

U povodu obilježavanja 22. lipnja-Dana antifašističke borbe, gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović primio je jutros predstavnike Zajednice udruga antifašističkih boraca Šibensko-kninske županije,   tajnika  Slavka Matića, te članove: Zoru Čeko, Duju Benata i Marija Radića.

Tajnik Matić je podsjetio kako se ove godine obilježava 71. obljetnica Dana antifašističke borbe Hrvatske i ustanka naroda Hrvatske, te 68. obljetnica oslobođenja Dalmacije od fašizma. „Republika Hrvatska imala je 1990. godine, sa svojih 115 općina, ukupno 56 538 km2, i to su danas naše granice međunarodno priznate. To su granice za koje smo se i mi borili i koje su osigurane Ustavom iz 1974. na temelju kojeg su 1992. i međunarodno priznate.“, kazao je Matić

Nakon prijema, izaslanstvo Grada Šibenika, predvođeno gradonačelnikom dr. Antom Županovićem, zajedno sa članovima Zajednice udruga, položilo je  vijence i odalo počast poginulim antifašistima kod Spomen kosturnice na gradskom groblju Kvanj.

Istovremeno, položeni su i vijenci u povodu obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske poginulim braniteljima iz Domovinskog rata, kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj, te kod Spomen obilježja na trgu Andrije Hebranga.

  Objavljeno: 21.06.2012, 10:06h