Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Polaganjem vijenaca, procesijom i misom Šibenik obilježava svoj Dan

Polaganjem vijenaca, procesijom i misom Šibenik  obilježava svoj Dan

 

 

U povodu blagdana sv. Mihovila-zaštitnika Grada Šibenika i Šibenske biskupije, jutros su izaslanstva Grada Šibenika, Šibensko-kninske županije, te političkih stranaka, u spomen na poginule branitelje položili vijence kod križa na Kvanju, te kod Spomenika braniteljima Domovinskog rata na Baldekinu.

Proslava Dana Grada nastavljena je procesijom i misom, kojoj su nazočili i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović i njegov zamjenici Franko Vidović i Petar Baranović, te predsjednik gradskog vijeća Goran Grguričin, zatim župan Goran Pauk i njegov zamjenik Zoran Smolić, te veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Filip Vučak.

Misno slavlje na trgu pred katedralom, predvodio je tajnik biskupske sinode u Vatikanu, nadbiskup Nikola Eterović, te u svome obraćanju vjernicima podsjetio kako je sloboda temeljno ljudsko pravo te kako nas blagdan sv. Mihovila poziva upoznati iskonsku slobodu u Isusu Kristu. Biskup šibenski, msr Ante Ivas kazao je kako mu je bilo iznimno drago osjetiti toplinu koja je danas izvirala iz duša vjernika okupljenih  u velikom broju pred šibenskom katedralom te podsjetio na pravu slobodu koja izvire iz slobode duha.

„Jako sam zadovoljan jer vidim ozarena lica, ljudi mi prilaze, čestitaju, osjećaju neku vatru u sebi. Kad je čovjek iznutra topao i užgan vatrom Duha svetoga onda je sve moguće pobijediti, što pokazuje i cijela povijest našeg grada“, kazao je Ivas. Sveta misa na kojoj je, unatoč jakom suncu, sudjelovalo mnoštvo vjernika iz cijele šibenske biskupije, završena je puštanjem u zrak balona s hrvatskom zastavom koju su u svijet poslali učenici Katoličke osnovne škole.

U sklopu obilježavanja Dana Grada u šibenskoj luci održana je i jedriličarska regata sv. Mihovil, a Park šumi Šubićevac, popodne će se trčati tradicionalna trka „Za moj grad“, u kojoj će sudjelovali polaznici dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola.

  Objavljeno: 29.09.2011, 13:59h