Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Polaznici Ljetne škole Domovina posjetili Šibenik

Polaznici Ljetne škole Domovina posjetili Šibenik

 

 

30-ak mladih, potomaka  hrvatskih iseljenika iz Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Australije, Perua, Južnoafričke Republike i Argentine u sklopu projekta “Ljetna škola  Domovina“ boravi danas u Šibeniku. Ispred katedrale sv. Jakova dočekali su ih predstavnici Grada Šibenika, zajedno s direktorom TZ grada Šibenika  Dinom Karađolom.

Projekt Ljetna škola Domovina organizira Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a cilj mu je jačanje identiteta Hrvata i njihovih potomaka u iseljeništvu, poticanje globalnog umrežavanja, kulturna i znanstvena suradnja te jačanje edukativnog turizma u Hrvatskoj.

Prilikom posjete Šibeniku, mladi iz iseljeništva obišli su katedralu sv. Jakova gdje ih je pozdravio  župnik don Krešo Mateša te predvodio molitvu i blagoslov. Također, posjetili su i tvrđavu sv. Mihovila te razgledali grad u pratnji turističkog vodiča.

Uz Grad Šibenik, domaćini projekta su i Grad Knin, Split, Imotski i Vis, Šibensko- kninska i Splitsko- dalmatinska županija te Sveučilište u Splitu.

 

  Objavljeno: 19.07.2019, 14:04h