Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Položen vijenac i zapaljene svijeće u povodu Dana Šibensko-kninske županije

Položen vijenac i zapaljene svijeće u povodu Dana Šibensko-kninske županije

 

 

Povodom obilježavanja Dana Šibensko-kninske županije, zamjenik gradonačelnika Paško Rakić zapalio je svijeću u spomen na sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj.

 

Župan Goran Pauk i predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić položili su zajednički vijenac u pratnji zamjenika župana Darije Puljić i Nikole Blaževića.

 

Molitvu za preminule branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata predvodio je policijski kapelan don Darko Poljak.

 

Dan Šibensko-kninske županije obilježava se 17. svibnja kada je 1997. godine u Kninu konstituirana Županijska skupština.

 

Prema Ustavu iz 1990. godine i kasnijem Zakonu o organizaciji vlasti i uprave naša je Županija utemeljena 15. travnja 1993. godine i tada se zvala Šibenska županija, a obuhvaćala je područje bivših općina Šibenik i Drniš. Nakon oslobodilačke vojnoredarstvene operacije Oluja u kolovozu 1995. godine oslobođen je cijeli teritorij Šibenske županije i stvoreni su uvjeti za priključenje našoj županiji njenog prirodnog geopolitičkog prostora nekadašnje Općine Knin, koja je bila u sastavu Zadarske županije. Novim Zakonom o teritorijalnom ustrojstvu Republike Hrvatske u veljači 1997. godine nastala je Šibensko-kninska županija .

  Objavljeno: 15.05.2020, 10:24h