Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Položeni vijenci u povodu Dana grada Šibenika

Položeni vijenci u povodu Dana grada Šibenika

 

 

U povodu Dana grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila danas je kod Spomen križa na gradskom groblju Kvanj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana počast svim braniteljima stradalim u Domovinskom ratu te svim zaslužnim Šibenčanima kroz povijest razvoja grada.

 

Vijence su položili gradonačelnik Željko Burić sa zamjenicima Danijelom Miletom i Paškom Rakićem, predsjednik Gradskog vijeća Dragan Zlatović, izaslanstvo Šibensko-kninske županije predvođeno županom Goranom Paukom, izaslanstva Ureda državne uprave, vojske i policije, predstavnici braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata te političkih stranaka.

 

Molitvu odrješenja predvodio je šibenski biskup mons. Tomislav Rogić. 

 

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku danas s početkom u 12 sati bit će održana svečana sjednica Gradskog vijeća grada Šibenika na kojoj će biti dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama.

 

U subotu, 29. rujna, na sam blagdan sv. Mihovila svečanosti će započeti budnicom Šibenske narodne glazbe ulicama grada, a potom s početkom u 10 sati uslijedit će procesija ulicama grada i svečeno misno slavlje na Trgu Republike Hrvatske. 

 

U večernjim satima, s početkom u 21 sat, na Trgu Republike Hrvatske koncert će održati Đani Stipaničev. 

  Objavljeno: 28.09.2018, 09:43h