Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Položeni vijenci u spomen na sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata

Položeni vijenci u spomen na sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata

 

 

U povodu obilježavanja 5. kolovoza  Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana branitelja  i 22. obljetnice vojno-redarstvene obljetnice „Oluja“ danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj.

 

Počast svima koji su dali živote za domovinu Hrvatsku odala su brojna izaslanstva:  Grada Šibenika predvođena gradonačelnikom Željkom Burićem,zamjenicima gradonačelnika Danijelom Miletom i Paškom Rakićem, Šibensko-kninske županije na čelu sa županom Goranom Paukom, Ureda državne uprave Šibensko-kninske županije, gradova i općina, policije i vojske, braniteljskih udruga te političkih stranaka.

 

Izaslanstva su  zapalila svijeće kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu. Održana je i komemoracija na kojoj je pročitano 269 imena poginulih i nestalih branitelja Domovinskog rata.

 

U ime žitelja Šibensko-kninske županije zajednički vijenac položila su djeca poginulih branitelja. Molitvu odrješenja predvodio je vojni kapelan don Darko Poljak. 

  Objavljeno: 04.08.2017, 10:35h