Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Položeni vijenci za Dan sv. Florijana - zaštitnika vatrogasaca

Položeni vijenci za Dan sv. Florijana - zaštitnika vatrogasaca

 

 

Izaslanstvo Grada Šibenika predvođeno predsjednikom Gradskog vijeća mr.sc. Goranom Grguričinom, potpredsjednikom Miloradom Miškovićem te pročelnikom za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj  Petrom Mišurom, položilo je vijenac i zapalilo svijeću kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj, u povodu 4.svibnja - Dana vatrogastva i blagdana sv. Florijana zaštitnika vatrogasaca, u spomen na sve poginule i preminule vatrogasce. Vijence su položili izaslanstva Šibensko-kninske županije predvođeno županom Goranom Paukom i izaslanstvo Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije predvođeno predsjednikom Zoranom Smolićem.

Nakon polaganja vijenaca prema programu organizatora Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, na šibenskoj svečano je primopredana opremu za brodicu čistača mora tipa ECO-13 Vatrogasnoj zajednici ŠKŽ, kako bi bili spremni pravovremeno onemogućiti ugrožavanje ekološki i gospodarski najvrednijih životnih zajednica. Riječ je o 50 kom apsorbirajuće brane, 100 m zaštitne napuhujuće brane i 100 l disperzanata, u ukupnoj vrijednosti od 227.000 kn. Projekt je financiran od strane Šibensko-kninske županije u iznosu od 138.000 kn i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 89.000 kn.
 
Također je u gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić otvorena izložba slika djece predškolskog uzrasta „Katastrofe i snage zaštite i spašavanja“.

  Objavljeno: 03.05.2012, 13:19h