Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Posjet Lead Experta i Lead Partnera Šibeniku – drugi ULG sastanak

Posjet Lead Experta i Lead Partnera Šibeniku – drugi ULG sastanak

 

 

U organizaciji Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj u ponedjeljak, 9. prosinca 2019. godine, Šibenik su posjetili Lead Expert i Lead Partner projekta  KAIRÓS -Heritage as Urban Regeneration iz grada Mule, Španjolska.

Nositelji projekta su zajedno sa predstavnicima Odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj posjetili gradonačelnika grada Šibenika te Urbani centar, Urbani inkubator i tvrđavu sv. Mihovila.

U sklopu posjeta, održan je i drugi sastanak ULG - URBACT Local Group u prostorijama Urbanog centra Šibenik. Lead expert projekta Miquel Rivas i lead partner Anke van Wijck održali su predavanje o projektu te istaknuli njegove ciljeve, a to je poboljšanje degradiranih povijesnih područja unutar gradova, odnosno njihovo socijalno i ekonomsko jačanje korištenjem kulturne i turističke vrijednosti grada.

Sastanku su se odazvali članovi ULG-a predstavnici javnih institucija: Veleučilišta u Šibeniku, Konzervatorskog odjela Šibenik, Šibensko-kninske županije, Kulturnog vijeća Šibenik, Javne ustanove u kulturi Tvrđave kulture Šibenik, Turističke zajednice grada Šibenika, Javne ustanove Priroda Šibensko-Kninske Županije, Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika, Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Šibenika, Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika te Muzeja grada Šibenika.

Nakon predavanja održana je i rasprava u kojoj je istaknuto kako je jedan od problema Šibenika sezonalnost i, u novije vrijeme, borba s masovnim turizmom. Sudionici rasprave naglasili su da treba vratiti poslovne subjekte u gradsku jezgru kako bi se spriječilo pretvaranje stare jezgre u muzej na otvorenom.

 

 

 

  Objavljeno: 11.12.2019, 14:18h