Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Posjet Šibenskoj privatnoj gimnaziji

Posjet Šibenskoj privatnoj gimnaziji

 

 

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić posjetio je danas Šibensku privatnu gimnaziju gdje se zadržao u kraćem razgovoru s ravnateljem Zvonkom Pešićem, prof. i nastavnicima, među kojima je odnedavno i Comenius asistent Pablo Vivo Jimenez iz Španjolske. „Ugošćivanjem Comenius asistenta naša škola obogaćuje  svoj rad uvođenjem europske dimenzije u svoju ustanovu, uvođenjem tzv. dvojezične nastavne metode (Content and Language Integrated Learning - CLIL), motiviranjem učenika na učenje stranih jezika i povećavanjem ponude stranih jezika u svojoj školi, asistencijom pri provedbi  projekta (Comenius školska partnerstva) FOOD! FOOD FOR THOUGHT!

Ove godine ŠPG je uspjela ući u  zajednički projekt s još deset europskih zemalja i za to dobiti financijsku potporu
, pomaganjem učenicima  ( s poteškoćama ili naprednim), uvođenjem fakultativne nastave francuskog jzika (učenici, roditelji i nastavnici) i pripremanjem učenika za Cambridge ispite i TOEFL.“, kazao je Pešić.

Gradonačelnik se potom pridružio učenicima škole na velikom odmoru u Samostanskom vrtu sv. Lovre, koji se produžio na cijeli školski sat; naime, učenici su gradonačelniku postavljali brojna pitanja; od toga kako se odlučio za medicinu kao svoj životni poziv, preko njegovog političkog angažmana, do pitanja o sudbini Terranea, načina na koji misli oživjeti staru gradsku jezgru, o izdvajanjima za sport, sudbini šibenskih tvrđava, ali i o ćirilici u Vukovaru.

Gradonačelnik je, odgovarajući na sva pitanja, izrazio oduševljenje zrelošću, ali i informiranošću Gimnazijalaca o aktualnim gradskim temama.

  Objavljeno: 01.10.2013, 12:33h