Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Poslijepodne redovna nastava u osnovnoj školi Tina Ujevića

Poslijepodne redovna nastava u osnovnoj školi Tina Ujevića

 

 

Prostore osnovne škole Tina Ujevića, u kojoj su jučerašnje oborine uzrokovale vlaženje zidova i stropova te  materijalnu štetu obišli su danas zamjenik gradonačelnika Paško Rakić i pročelnica za društvene djelatnosti Mirjana Žurić. U pratnji ravnatelja Vladimir Brajice, oštećene učionice obišao je i dekan Veleučilišta u Šibeniku Ivan Malenica te predstavnici firme HM patria, koja na Veleučilištu izvodi radove dogradnje i širenja postojećeg objekta. Budući da je gradilište otvoreno, dio oborina slio se i u učionice Veleučilišta, te susjednog objekta osnovne škole Tina Ujevića.

 

„ Današnjim obilaskom  uz predstavnike izvođača radova na objektu Veleučilišta , ravnatelja škole i dekana Veleučilišta utvrđen je uzrok materijalne štete u učionicama osnovne škole Tina Ujevića te je postignut dogovor o mjerama sanacije. Nadam se da će se radovi izvesti u što kraćem roku kako bi djeca mogla sigurno i nesmetano nastaviti s pohađanjem nastave.“, rekao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 

„ Privremeno ćemo zatvoriti učionicu prvog razreda  i engleskog jezika te sanitarne čvorove na prvom katu u kojima je vlaga oštetila instalacije. Nastava će se održati u poslijepodnevnoj smjeni, a umjesto u navedene učionice, djecu ćemo smjestiti u zbornicu te u informatičku učionici.“, rekao je ravnatelj škole Vladimir Brajica. Podsjetimo, nastava nije održana jučer u poslijepodnevnoj smjeni, ni jutros, s ciljem da se kvalitetno sagledaju oštećenja i da se pruži maksimalna zaštita učenicima.

 

 „ Ekstremna kiša je probila otvore koji su imali privremenu zaštitu budući da je gradilište otvoreno. Radovi postavljanja hidroizolacije trebali bi se odviti do kraja tjedna, a ova faza radova do polovice listopada.“, rekao je Igor Starek, tehnički direktor  HM patrie, dodajući da će osiguranje utvrditi materijalnu štetu i preuzeti nastale materijalne troškove.

 

 

 

  Objavljeno: 12.09.2017, 10:23h