Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Poslijepodne središnja svečanost obilježavanja godišnjice Rujanskog rata

Poslijepodne središnja svečanost obilježavanja godišnjice Rujanskog rata

 

 

Središnja proslava obilježavanja 23. obljetnice Rujanskog rata održat će se danas u Šibeniku.

Program će započeti u 17,00 sati polaganjem vijenaca na gradskom groblju Kvanj.

U 17,15 položit će se vijenci i zapaliti svijeće  kod Spomen obilježja smrtno stradalim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu. Po prvi put se organizira i mimohod branitelja koji će od Baldekina ulicom S. Radića krenuti prema tvrđavi sv. Mihovila.

Iz Koordinacije braniteljskih udruga pozivaju sve branitelje, njihove obitelji i sve građane Šibenika da se odazovu ovoj proslavi, prošetaju gradom u mimohodu i poslušaju prigodni program na tvrđavi sv. Mihovila koja je večeras otvorena za sve posjetitelje.

Večerašnji program je poklon izvođača braniteljima, a zapjevat će klape: Bunari, Skradinke, Mela, More, Adriaticum , KUD sv. Ilija Kljaci iz Kljaka i pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra.

Tijekom mimohoda branitelje će pratiti Limena glazba iz Vrpolja.

Dolazak branitelja na tvrđavu sv. Mihovila ovjekovječit će Šime Strikoman milenijskom fotografijom, a u formiranju na ljetnoj pozornici tvrđave  pridružit će im se i svi Šibenčani.

Početak programa je najavljen za 19,00 sati,a na glavnom ulazu u tvrđavu od strane Vatrogasnog doma dijelit će se ulaznice radi jednostavnije snalaženja i rasporeda sjedećih mjesta.

U prostoru tvrđave posjetitelji će moći pogledati i izložbu fotografija Marine Jurković  te video prizore iz dokumentarnog filma o Domovinskom ratu.

  Objavljeno: 23.09.2014, 15:02h