Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Poslodavcima predstavljene mjere aktivne politike zapošljavanja

Poslodavcima predstavljene mjere aktivne politike zapošljavanja

 

 

U Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ danas je održano prvo predstavljanje mogućnosti korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja poslodavcima koje provode Ministarstvo rada i mirovinskog sustava te Hrvatski zavod za zapošljavanje. 

 

Predstavljanju su nazočili ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, gradonačelnik Željko Burić, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Dragan Kovačević  i zamjenica župana Šibensko-kninske županije Darija Puljić.


„Ovo je iznimno atraktivna i bitna tema za šibenske poslodavce budući da se i ovdašnje gospodarstvo susreće s nedostatkom radne snage, i to prvenstveno zanatskih zanimanja, ali i visokoobrazovnih radnika. Nadam se da će im ove mjere pomoći da lakše i brže zaposle potrebnu radnu snagu.“, kazao je ovom prigodom gradonačelnik Željko Burić.

 

Ministar Marko Pavić istaknuo je kako je cilj devet mjera maksimalno aktivirati domaću radnu snagu.

 

„Kvalitetnom kampanjom i konkretnim mjerama možemo dobro odgovoriti na brojne izazove tržišta rada. Želimo da svi sudionici na jednom mjestu dobiju  sve informacije o procedurama, visinama potpora i mogućnostima korištenja mjera u skladu s potrebama. Od devet mjera poslodavcima će se posebno prezentirati mjera pripravništva, koja je redefinirana početkom ove godine, upravo kako bi odgovorila izazovima tržišta rada. U okviru ove mjere država poslodavcima sufinancira 50 posto troška bruto 2 za godišnju plaću, a iznos, odnosno visina plaće nije limitirana te je posebno namijenjena poslovima s dodatnom vrijednošću. Predstavit će se i mjera osposobljavanja na radnom mjestu za osobe s isključivo završenom srednjom školom ili bez završene osnovne škole  koje nemaju radno iskustvo za obavljanje poslova za koje će se osposobljavati i za osobe koje su izgubile znanja i vještine potrebne za rad u zvanju za koje su se obrazovale. Osigurano je 7000 kuna za obrazovanje svakoga zaposlenika.“, predstavio je dio mjera ministar Pavić.

 

Okupljenim gospodarstvenicima obratio se i potpredsjednik HGK Dragan Kovačević te zamjenica župana Darija Puljić.

 


Nakon predstavljanja mjera aktivne politike zapošljavanja, poslodavci su dobili priliku postavljati pitanja predstavnicima Ministarstva i Hrvatske gospodarske komore. 

  Objavljeno: 18.06.2018, 11:22h