Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Poštanska markica "950 godina od prvog spomena grada Šibenika" danas puštena u promet

Poštanska markica "950 godina od prvog spomena grada Šibenika" danas puštena u promet

 

 

 

 

Poštanska marka „950 godina od prvog spomena grada Šibenika“ predstavljena je danas u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić. Promociju poštanske marke organizirala je Hrvatska pošta, u povodu programa proslave 950. obljetnice grada Šibenika u suradnji s Gradom Šibenikom, Društvom numizmatičara i filatelista Šibenik i domaćinom Gradskom knjižnicom.

 

„Sve institucije od vrtića preko osnovnih i srednjih škola do malih poduzetnika uključile su se u program 950. obljetnice prvog spomena grada Šibenika. Možemo slobodno reći da Šibenik živi obljetnicu, a kada se u sve uključe i filatelisti onda imamo trajni spomen na cijelu proslavu“, kazao je tom prigodom gradonačelnik Željko Burić.


Na prigodnoj markici nalazi se motiv katedrale sv. Jakova koju je snimio fotograf Tomislav Šmider, a markicu je dizajnirao zagrebački grafičar Igor Konjušak. Poštanska marka danas je puštena u promet, a bit će izdana u nakladi od 100 tisuća komada.

 

„Iako su male, markice su vrijedan predmet, a ovo je 1064 marka izdana u Republici Hrvatskoj“, istaknula je Tea Zekanović iz Hrvatske pošte.

 

Nakon prezentacije poštanske marke otvorena je izložba šibenskog  Društva numizmatičara i filatelista „Šibenik u filateliji“, a predsjednik Društva Petar Čičin Šain pozvao je sve okupljene da kupuju šibenske marke i na taj se način priključe velikoj gradskoj proslavi.

 

  Objavljeno: 15.09.2016, 11:52h