Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Postavlja se turistička signalizacija na području Dubrave, Danila, Vrpolja i Donjeg Polja

Postavlja se turistička signalizacija na području Dubrave, Danila, Vrpolja i Donjeg Polja

 

 

Danas je započelo postavljanje turističke „smeđe signalizacije“ na području Dubrave, Danila , Vrpolja i Donjeg Polja s ciljem početka turističke valorizacije značajnijih lokaliteta na tom području.

„Prije skretanja s brze ceste za  Dubravu, postavit će se veća tabla koja će usmjeravati  goste prema Sokolarskom centu u Dubravi, koji je postao jedan od naših najposjećenijih turističkih atrakcija, te arheološkom lokalitetu Rider-Danilo kao najznačajnijem arheološkom lokalitetu s kontinuitetom na području grada Šibenika.“, kazao je direktor Ureda Turističke zajednice Grada Šibenika Dino Karađole.

Putokazi će se postaviti za groblje sv.Danijela u Danilu te za crkvu sv.Ivana u Vrpolju dok će se starohrvatsko groblje u Donjem Polju, kao najstarije hrvatsko groblje na području grada Šibenika, označiti posebnom tablom.

Također će se i prvi put označiti i samo svetište Gospe vrpoljačke – najnačajnije svetište na našem području.

Postavljanje turističke smeđe signalizacije na području Danila i okolnih mjesta je dogovoreno još na hodajućem kolegiju koji je upriličio Gradonačelnik Željko Burić 21. siječnja 2014.

 

Izradu i postavljanje signalizacije, koja iznosi oko 20.000 kn, izvodi tvrtka „Stina“ iz Šibenika a u potpunosti  je financira Turistička zajednica grada Šibenika koja koordinira ovaj projekt s Muzejem grada Šibenika.

  Objavljeno: 02.08.2014, 16:38h