Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Postavljanje zastavica po ulicama Šibenika

Postavljanje zastavica po ulicama Šibenika

 

 

U  sklopu programa društvene odgovornosti prije nekoliko mjeseci organizatori Terraneo festivala pokrenuli su projekt 'Nacrtaj Terraneo'!

Prvo su uspostavili suradnju s pet šibenskih udruga koje redom za cilj imaju uključivanje osoba s intelektualnim teškoćama u društvenu sredinu: Centrom za rehabilitaciju 'Roman obitelj', udrugom Kamenčići (udruga za pomoć osobama sa mentalnom retardacijom šibensko-kninske županije),  Udrugom za promicanje inkluzije (podružnica Šibenik), udrugom 'Izvor ljubavi' (pomoć  djeci  s  teškoćama  u  učenju  šibensko-kninske županije) te Centrom za odgoj i obrazovanje Šubićevac.

Potom su u suradnji s tiskarom Kerschoffset realizirali akciju 'Nacrtaj Terraneo' u sklopu kojeg su korisnici spomenutih udruga imali priliku naslikati 400 radova sa sadržajem koji ih asocira na festival: s motivom ljeta, mora, glazbe, sunca, kornjače, itd. Ti  radovi potom su aplicirani na trokutaste zastavice.

Kao vrhunac ove akcije, spomenute zastavice bit će postavljene na ulicama Šibenika, te potom na samom festivalu. Postavljanje zastavica održat će se ovu srijedu, 25.07. od 10 sati, s početnom točkom u Ulici kralja Tomislava u centru Šibenika.

Ovom događaju prisustvovat će predstavnici spomenutih udruga: Sonja Ninić Ševo, predsjednica udruge Kamenčići,  dr.sc. Marija Alfirev, predsjednica Udruge za promicanje inkluzije u Šibeniku, Marin Roman, ravnatelj Centra za rehabilitaciju Roman obitelj, Majda Ivanda, predsjednica udruge Izvor ljubavi te Branka Bego, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac kao i korisnici koji su sudjelovali u ovoj akciji. 

Ovim putem organizatori pozivaju sve da im se pridružite i zajedno s njima proslavite ovu značajnu akciju čiji rezultati će u narednim tjednima biti vidljivi na ulicama Šibenika!

  Objavljeno: 24.07.2012, 07:37h