Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Postavljanje zastavica u Kalelargi

Postavljanje zastavica u Kalelargi

 

 

Na poziv organizatora Terraneo festivala 2012., gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika i zastupnik u Hrvatskom saboru Franko Vidović obišli su danas štićenike Centra za rehabilitaciju 'Roman obitelj', Udruge Kamenčići (udruga za pomoć osobama sa mentalnom retardacijom šibensko-kninske županije), Udruge za promicanje inkluzije (podružnice Šibenik), Udruge 'Izvor ljubavi' (pomoć  djeci  s  teškoćama  u  učenju  šibensko-kninske županije) te Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac, koji su u Ulici kralja Tomislava (Kalelarga) postavljali zastavice Terraneo festivala.

Naime, u  sklopu programa društvene odgovornosti prije nekoliko mjeseci organizatori Terraneo festivala pokrenuli su projekt Nacrtaj Terraneo kroz koji su ostvarili suradnju s pet šibenskih udruga koje redom za cilj imaju uključivanje osoba s intelektualnim teškoćama u društvenu sredinu: Potom su u suradnji s tiskarom Kerschoffset realizirali akciju 'Nacrtaj Terraneo' u sklopu kojeg su korisnici spomenutih udruga imali priliku naslikati 400 radova sa sadržajem koji ih asocira na festival: s motivom ljeta, mora, glazbe, sunca, kornjače, itd. Ti  radovi potom su aplicirani na trokutaste zastavice.



Gradonačelnik je tom prigodom zahvalio udrugama i njihovim štićenicima, naglasivši značaj njihovog uključivanja u sva događanja u gradu Šibeniku, posebice kada je riječ o značajnijim projektima kao što je Terraneo. „Terraneo je ne samo festival svjetskoga glasa, već je on vrlo važan promotor Šibenika kao destinacije. Zahvaljujem zato svim „Terraneovcima“, kao i Artim produkciji što su izabrali Šibenik kao svog domaćina.“, kazao je gradonačelnik.

  Objavljeno: 25.07.2012, 12:16h