Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Potpisan izmijenjeni Ugovor o realizaciji Projekta Hoteli Šibenik

Potpisan izmijenjeni Ugovor o realizaciji Projekta Hoteli Šibenik

 

 

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović, direktor NCP-Remontnog brodogradilišta Šibenik d.o.o., g. Goran Prgin i direktor Dogus Marina Hoteli d.o.o. Burak Bajkan potpisali su danas   u Uredu gradonačelnika Grada Šibenika, izmijenjeni Ugovor o realizaciji projekta Hoteli Šibenik.
 

Uoči potpisivanja samog ugovora gradonačelnik Županović je naglasio kako je projekt izgradnje marine za mega-jahte u marini Mandalina krenuo nabolje otkad ga je preuzeo strani investitor-turska grupacija Dogus grupa. „Vrlo brzo započeli smo i s razgovorima s turskim partnerom na finalizaciji korekcija Ugovora o realizaciji projekta Hotel Šibenik, koji je danas i potpisan. Izmjenama osnovnog Ugovora uklonjeni su svi njegovi nedostaci i projekt je konačno stavljen u realne okvire, a stvorene su i pretpostavke za početak gradnje hotela u već ovoga ljeta. Svakako da treba naglasiti kako ove dvije investicije (izgradnja marine za mega-jahte i gradnje hotela), čija ukupna vrijednost iznosi cca 40 milijuna EURa, su tim vrjednije jer se radi o stranom ulaganju koje ovog trenutka čini više od 10% ukupnih stranih ulaganja u Republiku Hrvatsku.“, pojasnio je gradonačelnik.


 

Razlozi zbog kojih se pristupilo izradi izmijenjenog  Ugovora o realizaciji Projekta Hoteli Šibenik jest zbog činjenice što osnovni Ugovor nije bio ostvariv, te zbog nastupa promijenjenih okolnosti, kao i potrebe da se Grad Šibenik zaštiti na način da se stavi u ravnopravan položaj prilikom realizacije navedenog Projekta.
 

Dogradonačelnik Vidović je pojasnio kako ovakav izmijenjeni Ugovor sadrži odredbe koje su u potpunosti prihvatljive za Grad Šibenik, te u potpunosti poštuju ostvarivi/realan poslovni plan investitora, a u duhu načela ravnopravnosti stranaka. „Najznačajnije izmjene u odnosu na osnovni ugovor jest da su izbrisane sve negativne posljedice po Grad Šibenik, a vezane za trgovačko društvo Sinergijske solucije d.o.o. Izmijenjene su i odredbe koje reguliraju posljedice raskida ugovora na način da je Grad Šibenik doveden u povoljniji položaj u odnosu na odredbe osnovnog Ugovora, a transparentnija je pozicija Grada Šibenika u odnosu na praćenje realizacije Projekta.“, pojasnio je Vidović.


 

Važno je također naglasiti kako je brisana odredba kojom Grad mora zatražiti od partnera suglasnost za eventualne objave cijelog ili dijela ugovora u javnosti, pa je gradonačelnik izvijestio i predstavnike medija kako će tekst izmijenjenog ugovora biti objavljen na internetskoj stranici Grada Šibenika.

  Objavljeno: 30.01.2012, 00:00h