Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Potpisan Sporazum o sufinanciranju izrade Studije izvodljivosti za novu šibensku bolnicu

Potpisan Sporazum o sufinanciranju izrade Studije izvodljivosti za novu šibensku bolnicu

 

 

Sporazum o sufinanciranju izrade Studije izvodljivosti za novu bolnicu u Šibeniku potpisan je danas u uredu ravnatelja Opće bolnice Šibensko-kninske županije. Sporazum su potpisali gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić, župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić i ravnatelj Opće bolnice Šibensko-kninske županije Kristijan Stipaničev.

Sporazumom je definirano kako je interes Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije realizacija nove bolnicu u Šibeniku pošto postojeće zgrade Opće bolnice Šibensko-kninske županije veličinom prostora i tipom ne odgovaraju standardu i potrebama građana grada i županije.

Studija izvodljivosti temeljni je i strateški dokument za realizaciju nove bolnice u Šibeniku, kazao je prilikom potpisivanja Sporazuma ravnatelj Kristijan Stipaničev te dodao kako je nova bolnica odgovor na rastuće potrebe stanovništva i suvremene standarde u zdravstvu.

Gradonačelnik Željko Burić ovom prigodom čestitao je supotpisnicima jer su prepoznali važnost i nužnost ovog projekta.

„Današnjim danom, nova bolnica postaje obveza svih budućih župana i gradonačelnika da ovaj projekt dovedu do kraja jer Studija izvodljivosti je puno više od papira. Ona će pokazati realnost i objektivnost naših razmišljanja, pokazat će što želimo i kako nova bolnica mora izgledati. Novu bolnicu Šibenik će definitivno dobiti.“kazao je gradonačelnik.

Župan Jelić istaknuo je kako je obveza Šibensko-kninske županije ulaganje u sigurnost njezinih žitelja, ali i svih koji posjećuju ove krajeve.

Potpisnici ovog Sporazuma, Grad i Županija, su u svojim proračunima za 2023. godinu osigurali iznos od po 133 tisuće eura. Potpisnici se obvezuju trošak izrade Studije izvodljivosti za novu bolnicu u Šibeniku financirati svaki po 50 % iznosa potrebnih sredstava i to kroz proračunske godine 2023. i 2024.Nakon potpisivanja Sporazuma uslijedilo je potpisivanje Ugovora o izradi studije izvodljivost, a koji su potpisali ravnatelj bolnice i direktorica tvrtke WYG savjetovanja d.o.o. Jelena Kljajić Šebrek. Rok za izradu studije je 12 mjeseci.

Budući da OB Šibensko-kninske županije obilježava 140. obljetnicu postojanja u nastavku dana svečano je otvoren novouređeni Odjel ortopedije i traumatologije, a u večernjim satima na tvrđavi Barone bit će održan prigodni program.

  Objavljeno: 26.06.2023, 14:34h