Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Potpisan ugovor o izvođenju radova na proširenju Dječjeg vrtića "Šibenski tići"

Potpisan ugovor o izvođenju radova na proširenju Dječjeg vrtića "Šibenski tići"

 

 

Šibenski gradonačelnik Željko Burić danas je s predstavnikom tvrtke Inovator d.o.o. Lukom Nikolcem potpisao ugovor o izvođenju radova na Dječjem vrtiću „Šibenski tići“. Potpisivanju ugovora pod nazivom „Proširenje Dječjeg vrtića Šibenski tići“ prisustvovali su još i Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika te Gorana Rakić, ravnateljica Dječjeg vrtića „Smilje“.

„Radujem se investiciji u dječji vrtić 'Šibenski tići', jer to pokazuje kontinuitet naših ulaganja u gradske vrtiće 'Šibenska maslina' i 'Smilje' te ćemo s tom praksom nastaviti dok svako dijete, koje ostvaruje pravo na upis, ne bude smješteno u naše predškolske ustanove“, kazao je gradonačelnik Burić.

Dječji vrtić "Šibenski tići", pod upravljanjem gradske Javne ustanove za predškolski odgoj "Smilje", bio je prije dvije godine u utrci za najljepši vrtić u Hrvatskoj, a zbog velike potražnje roditelja za upisom u ovaj vrtić, odlučeno je da se ide na dogradnju.

"Napravili smo projekt u dva dijela, jedan je sportska dvorana, koja bi kad nađemo izvore financiranja, služila za sportove kao što su judo, jiu jitsu i hrvanje. Drugi dio projekta namijenjen je za dva dnevna boravka i uređenje okoliša, vrijedan 1.066.305,28 eura plus PDV. Ministarstvo znanosti i obrazovanja ga sufinancira u iznosu od 325.000,00 eura, odnosno maksimalnim iznosom koji se mogao dobiti na natječaju. Očekujemo da građevinski radovi budu gotovi u devet mjeseci. Ciljamo da za sljedeću predškolsku sezonu, odnosno u rujnu 2025., ova dva dnevna boravka budu otvorena.“, najavio je Mileta.

Ravnateljica DV Smilje Gorana Rakić zahvalila je Gradu Šibeniku na suradnji i kontinuiranom ulaganju u šibenske gradske vrtiće.

„Naši mali korisnici, a i njihovi roditelji, mogu biti zadovoljni novim objektima i energetskim obnovama. Ovo će nam puno značiti, jer je velika navala na naše vrtiće. Drago nam je što nas Grad prati i osluškuje naše potrebe te se nadam da ćemo nastaviti s ovako dobrom praksom i dalje", navela je Rakić.

Početak radova se očekuje krajem kolovoza, a stavljanje izgrađenih i opremljenih prostorija u funkciju u rujnu 2025. Izvođač je šibenska firma Inovator d.o.o. koja je bila najpovoljnija na javnom natječaju.

„Velika nam je čast što sudjelujemo u ovom projektu. Što se tiče samih radova, istaknuo bih da se dio objekta ruši te će se izmjestiti infrastruktura kanalizacije i vode za novi objekt. Dakle, planirana je izgradnja novog objekta i uređenje okoliša. Rok nam je izazovan, ali radi naše djece ćemo ga i ostvariti", zaključio je predstavnik tvrtke Inovator d.o.o. Luka Nikolac.

U području zahvata se nalazi postojeći obnovljeni objekt dječjeg vrtića "Šibenski tići" s pripadajućim uređenim okolišem i nekoliko derutnih objekata predviđenih za uklanjanje. Grad Šibenik u prvoj fazi planira izgradnju novog, dodatnog objekta za dvije nove dječje skupine s vlastitim garderobama i sanitarnim čvorovima te nužnim pratećim sadržajem poput garderobe za odgajatelje, čajnom kuhinjom, spremištem i strojarnicom, a u drugoj fazi izgradnju samostalne dvorane dimenzija površine za rekreaciju 12x12 metara kao višenamjenskog prostora sa svlačionicama i sanitarnim čvorovima, uključujući onaj za djecu smanjene pokretljivosti, spremište rekvizita te kabinet s garderobom. Stari i novi dio vrtića bit će spojeni toplom vezom, tj. mostom. U okoliš će se smjestiti dječja igrališta i posadit će se tradicionalne mediteranske kulture i autohtono bilje.

  Objavljeno: 07.08.2024, 10:49h