Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji Studentskog doma Palacin

Potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji Studentskog doma Palacin

 

 

Na tvrđavi Barone danas je upriličeno svečano potpisivanje Ugovora o izvođenju građevinskih i obrtničkih radova na izgradnji Studentskog doma Palacin. Ugovor su potpisali v.d. dekanice Veleučilišta u Šibeniku Tanja Radić Lakoš te predstavnici zajednice ponuditelja Lavčević d.d. i Lavčević- inženjering d.o.o. iz Splita.  Uz ministra regionalnog razvoja i fondova EU Marka Pavića, ministra uprave Ivana Malenice, ravnatelja SAFU-a Tomislava Petrica, župana Gorana Pauka svečanosti potpisivanja nazočio je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

 

„Ovo je najveći infrastrukturni projekt u visokom obrazovanju na području naše županije. Veleučilište u Šibeniku raste po broju studenata, studijskih programa, ali i projekata. Sve to radimo s ciljem jačanja grada Šibenika i Šibensko-kninske županije.“, istaknula je vršiteljica dužnosti dekanice VUŠ-a Tanja Radić Lakoš te zahvalila svim suradnicima, partnerima i članovima projektnog tima.

 

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta istaknuo je kako se potpisom ugovora u Šibeniku otvara još jedno gradilište.

 

„S obzirom na iskustvo koje imamo s izvođačem radova kroz projekt Poljana, vjerujem kako će i ovi radovi teći svojom tokom. Projekt izgradnje studentskog doma na Palacinu začet je u gradskoj upravi gdje smo dobili pomoć Ministarstva razvoja, a potom smo ga prepustili šibenskom Veleučilištu. Riječ je o važnom projektu za daljnji razvoj visokog obrazovanja u Šibeniku.“, kazao je Mileta.

 

„Brojni projekti koje smo predstavili baš ovdje u Šibeniku pokazali su da EU fondovi mijenjaju Hrvatsku, od bolje infrastrukture, preko boljeg zdravstva do boljeg školstva. Najbolji primjer kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku u Šibeniku su tvrđave i upravo su one simbol korištenja europskih fondova.“, istaknuo je ministar Marko Pavić.

 

 

Prema idejnom projektu arhitekta Zorana Popovića na postojećoj lokaciji napuštene vojarne u tri dilatacije ukupne površine 7.863,38 m2 izgradit će se studentski dom kapaciteta 322 kreveta raspoređenih u 158 dvokrevetnih i 16 jednokrevetnih soba. Projektom se želi osigurati odgovarajući studentski standard za nedomicilne studente kroz organizirani smještaj s naglaskom na studente u nepovoljnijem položaju, što je jedan od preduvjeta ostvarivanja jednakih prava na obrazovanje svim studentima, bez obzira na njihov zdravstveni i socijalni status.

 

 

 

Ukupna vrijednost projekta kojeg je nositelj Veleučilište u Šibeniku iznosi 85.356.107,55 kuna, a iznos od 79.680.000 kuna je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz operativni program Konkurentnost i kohezija.

 

Nakon što je proveden postupak javne nabave građevinskih i obrtničkih radova, kao najpovoljniji ponuditelj izabrana je zajednica ponuditelja Lavčević d.d. i Lavčević- inženjering d.o.o. iz Splita, s cijenom ponude od 54.867.513, 80 kuna bez PDV-a. Sukladno ugovoru, radovi se trebaju izvršiti u roku od 18 kalendarskih mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao stoga useljenje studenata očekujemo u akademskoj godini 2021./2022. 

 

  Objavljeno: 15.10.2019, 13:23h