Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Potpisan Ugovor o komunalnom opremanju – podzemni kontejneri na novih pet lokacija u Šibeniku

Potpisan Ugovor o komunalnom opremanju – podzemni kontejneri na novih pet lokacija u Šibeniku

 

 

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić i Marko Stjepan Kovačić, direktor tvrtke Kova d.o.o.  iz Velike Gorice, potpisali su danas u Uredu gradonačelnika Ugovor o komunalnom opremanju, odnosno isporuci i ugradnji pet podzemnih kontejnera za odvojeno prikupljanje otpada (plastična, metalna, staklena ambalaža i papir), dva kontejnera i 20 kanti za otpad lampiona na  području grada Šibenika.

„Nastavljamo poboljšavati uvjete, odnosno nabavljati opremu za sustavno gospodarenje otpadom i njegovo što  efikasnije razvrstavanje. Otpad je veliki izazov današnjice i nije samo komunalno pitanje, već pitanje kvalitete života. S ponosom možemo istaknuti da je, otvaranjem Centra za gospodarenje otpadom Bikarac, Šibenik postao jedan od prvih gradova u Hrvatskoj s cjelovitim sustavom gospodarenja otpadom, u skladu s načelima održivog razvoja“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

Cijena komunalne nabave bez PDV-a iznosi 1.118.309,35 kuna. Projekt je sufinanciran od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od maksimalnih 504.490,00 kuna s PDV-om, što čini 40% opravdanih troškova projekta.

„Pet mjesta isporuke i izgradnje podzemnih kontejnera su: Obala prvoboraca, Obala Hrvatske mornarice, Ulica fra Stjepana Zlatovića, Zagrađe i Ulica Petra Grubišića. Mjesta isporuke kanti i kontejnera su Gradsko groblje Kvanj, Kvanj 1 i ostala manja groblja na području grada Šibenika“, istaknuo je pročelnik UO za komunalne djelatnosti  Ante Nakić. Dodao je kako je na području Šibenika 2020. prikupljeno 0,76% odvojenog korisnog otpada, dok je 2021. godine taj postotak iznosio 8,6%, a cilj je da u 2022. godini bude na 15%.

Rok isporuke i postavljanja opreme je 150 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Marko Stjepan Kovačić kazao je ovom prigodom da su svi preduvjeti ispunjeni, a na izvođaču je da ispoštuje sve unaprijed dogovorene rokove. 

Projektom će se unaprijediti sustav gospodarenja otpadom budući da je odvojeno prikupljanje otpada jedna od prioritetnih ciljeva i mjera Plana gospodarenja otpadom Grada Šibenika.

Također, u tijeku je postupak javne nabave za Projekt sanacije „divljih odlagališta“ na području Grada Šibenika koji uključuje sanaciju, revitalizaciju sanirane površine te mjere sprječavanja ponovnog odlaganja otpada na nekoliko lokacija.

  Objavljeno: 18.03.2022, 12:13h