Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Potpisan ugovor s izvođačem radova na energetskoj obnovi Dječjeg vrtića Vidici

Potpisan ugovor s izvođačem radova na energetskoj obnovi Dječjeg vrtića Vidici

 

 

Gradonačelnik Željko Burić potpisao je danas ugovor s predstavnicima tvrtke Projekt Inženjering d.o.o. iz Požege, izvođačem radova energetske obnove na Dječjem vrtiću Vidici.

 

„Ovo je samo jedan u nizu projekata energetske učinkovitosti za koji je Grad Šibenik pripremio projektnu dokumentaciju i uspješno ostvario bespovratna sredstva. Do sada su na području grada obnovljena tri objekta; Sportska dvorana Baldekin, Dvorana Miminac te Dječji vrtić Kućica, a već idućeg tjedna bit će objavljen postupak javne nabave za energetsku obnovu Osnovne škole Jurja Šižgorića za koju smo također ostvarili sufinanciranje u iznosu od čak 73 posto. Uz pomoć sredstava Ministarstva i Fonda te vlastitim ulaganjima moderniziramo  dotrajale objekte javne namjene i vraćamo im stari sjaj.“,  kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Ukupna vrijednost radova iznosi 4.859.908,75 kn s PDV-om. Iz Europskog fonda za regionalni razvoj Gradu Šibeniku odobrena su sredstva u iznosu od 1.581.600,00 kntemeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. – KK.04.2.1.03.0076,sklopljenog između Grada Šibenika, Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini Gradu Šibeniku su odobrena sredstva u iznosu od 1.376.640,00 kn kn temeljem Ugovora o dodjeli sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekta na regionalnoj i lokalnoj razini - Referentni broj ugovora: JPF.2017.-3.93. sklopljenog  između Grada Šibenika i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Ugovorni rok izvođenja radova je 16 mjeseci.

 

 

„S radovima ćemo, radi sigurnosti djece i djelatnika vrtića, započeti početkom srpnja, a do tada će se obaviti svi pripremni radovi.  Posao će biti odrađen sukladno pravilima struke i zadanom troškovniku, a vjerujemo kako će i rok završetka radova biti znatno kraći od onog predviđenog ugovorom.“, kazao je Krešimir Krizmanić, direktor tvrtke Projekt Inženjering d.o.o.

 

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta  osvrnuo se na građevinski dio projekta.


„Objekt se sastoji  iz 3 dilatacije u više kubusa, katnosti suterena, prizemlja i 2 kata, ukupne građevinske površine 2410 m2. U suterenu zgrade su kotlovnica, kuhinja, skladišta i pomoćni prostori. Ostale etaže sadrže vrtićke grupe sa svim potrebnim popratnim sadržajima, prostorijama za upravu i administraciju. Ondašnja tehnologija i starost, te vrlo malo ulaganje u održavanje, učinili su zgradu derutnom pa i neadekvatnom današnjim potrebama i normama. Zbog svega toga je objekt svrstan u energetski razred C, a cjelokupnom obnovom bi bio podignut u razred A.,“ kazao je Mileta.

 

U planiranju obnove energetskih svojstava ovojnice izvršit će se više vrsta radova na pojedinim dijelovima objekta i to: sanacije ravnih i kosih krovova, fasadnih zidova, podova i dijela unutarnjih prostora, te zamjena sve postojeće vanjske stolarije visokoenergetski učinkovitom. 

 

Podsjetimo kako je Grad Šibenik na Javni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u veljači 2018. godine prijavio još dva projekta energetske obnove dječjih vrtića „Građa“ i „Šibenski tići“, a za koja je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost već izdao Izjave o spremnosti dokumentacije, te su u pripremi projektne prijave energetske obnove za još pet zgrada.

 

 

  Objavljeno: 16.03.2018, 13:33h