Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Potpisan ugovor vrijedan 99 milijuna kuna za unaprjeđenje šibenske prometne infrastrukture

Potpisan ugovor vrijedan 99 milijuna kuna za unaprjeđenje šibenske prometne infrastrukture

 

 

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković potpisao je danas na tvrđavi Barone ugovor za projekt „Povećanje integrirane mobilnosti na području Grada Šibenika – povećanje broja putnika u javnom prijevozu“. Projekt je vrijedan 99.347.734,78 kuna od čega su 73.786.670,83 kuna bespovratna europska sredstava. Ugovor je potpisao i Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) i Goran Bulat, direktor tvrtke Gradski parking d.o.o. koja je nositelj projekta.   

 

Posrijedi je sveobuhvatan integrirani projekt koji obuhvaća nekoliko aktivnosti i faza. Budući da je ujedno riječ o pilot projektu ovom prigodom želim zahvaliti i Ministarstvu regionalnog razvoja na razumijevanju i podršci, kao i Gradu Šibeniku koji je projekt pripremio.Danas ovdje potpisujemo i ugovore za unaprjeđenje lučke infrastrukture ukupne vrijednosti 14 milijuna kuna.“, kazao je ministar Oleg Butković.

 

Projekt „Povećanje integrirane mobilnosti na području Grada Šibenika – povećanje broja putnika u javnom prijevozu“ obuhvaća izradu studijske dokumentacije za organizaciju i integraciju javnog prijevoza na području grada Šibenika te razvoj aplikacije zbog unaprjeđenja informiranosti korisnika i olakšavanja korištenja različitih usluga iz sektora prometa. Aplikacija će integrirati različite oblike prijevoza i informacije o istima, kao i omogućiti plaćanje karata u javnom prijevozu i na javnim parkiralištima na području grada Šibenika. Projektom je predviđena i nabava 11 niskopodnih autobusa za potrebe održavanja javnog gradskog prijevoza na 7 linija te nabava i postavljanje popratne opreme za uređenje 17 autobusnih stajališta (info- display). Projekt predviđa izgradnju i opremanje logističkog centra Poljana koji podrazumijeva izgradnju podzemne garaže, uređenje trga, nabavu i postavljanje urbane opreme te uređenje obodne prometnice.

 

Prethodno razdoblje bilo je zahtjevno za naše sugrađane s obzirom na opseg radova koji se odvijaju u našem gradu. Ovo je projekt koji će potpuno promijeniti lice Šibenika i značajno poboljšati infrastrukturni standard grada.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić te zahvalio prisutnim ministrima kao i svojim suradnicima na angažmanu oko projekta.

 

Zahvalama se pridružio i direktor Gradskog parkinga Goran Bulat, dok je ravnatelj SAFU-a  Tomislav Petric kazao kako je u vrlo kratkom roku posredstvom SAFU-a u Šibenik stiglo 420 milijuna kuna te je ovo trinaesti ugovor koji se potpisuje za projekte s područja Šibenika.  

 

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić pohvalio je viziju u razvoju grada, a najavio je i sljedeći korak – povezivanja otoka s gradom Šibenikom.Također istaknuo je da je iskoristivost europskih sredstava dosegnula razinu od visokih 87 posto.Ministar uprave, ujedno i Šibenčanin, Ivan Malenica istaknuo je važnost suradnje ministarstava i lokalne uprave koja je ostvarena i u ovom projektu.

 

Ministar Butković dodijelio je danas na tvrđavi Barone i sredstva za projekte obnove luka i pomorskog dobra u općoj uporabi na području Šibensko – kninske županije. Ugovori su potpisani s ravnateljem Lučke uprave Šibensko- kninske županije Željkom Dulibićem za projekte; Izgradnja luke otvorene za javni promet Šibenik – uvala Vrnaža u visini iznosa od 4 milijuna kuna, Izgradnja i rekonstrukcija luke Prvić Šepurine u visini iznosa od 4 milijuna kuna te Izgradnja luke otvorene za javni promet Bilice – uvala Stubalj u visini iznosa od 5 milijuna kuna.

 

S načelnikom Općine Murter-Kornati Tonijem Turčinovom i predstavnicima Grada Vodica potpisani su ugovori o sufinanciranju projekta Sanacije onečišćenja obale nastalih uslijed vremenskih nepogoda na lokaciji Podvrške u Murteru u iznosu od 600.000,00 kuna, odnosno za projekt Opločenje „Degove rive“ Prvić u Prvić Šepurini u iznosu od 400.000,00 kuna.

  Objavljeno: 21.02.2020, 15:19h