Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Potpredsjednica Vlade Martina Dalić predstavila Akcijski plan za administrativno rasterećenje gospodarstva

Potpredsjednica Vlade Martina Dalić predstavila Akcijski plan za administrativno rasterećenje gospodarstva

 

 

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić predstavila je danas na okruglom stolu u šibenskoj knjižnici, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Ministarstva gospodarstva, Akcijski plan za administrativno rasterećenje gospodarstva.

 

Brojnim okupljenim gospodarstvenicima i predstavnicima Šibensko-kninske županije i Grada Šibenika predstavljene su 104 mjere akcijskog plana koji za cilj ima olakšati i pojednostavniti poslovanje poduzetnika te rastereti ih nameta.

 

"Ovaj akcijski plan je prvi korak reforme poslovnog okruženja u Hrvatskoj kako bi poslovnu klimu učinili što privlačnijom i jednostavnijom.  Akcijskim planom obuhvaćene su i minorizirane obveze koje država nameće poduzetnicima. Ovo nije samo popis želja već jasan plan Ministarstva gospodarstva s kojim su se usuglasili i drugi resori Vlade Republike Hrvatske.“, kazala je ovom prilikom potpredsjednica Vlade Martina Dalić.

 

Nakon prezentacije akcijskog plana, okupljeni gospodarstvenici dobili su mogućnost postavljati pitanja, a dobrodošlicu su potpredsjednici Vlade iskazali gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić i župan Goran Pauk ukazujući također na aktualne probleme na svom području.  

 

Predsjednik Županijske komore Šibenik Ivan Soža i potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore za graditeljstvo, promet i veze Mirjane Čagalj istaknuli su važnost današnjeg skupa pozdravljajući potez Vlade da na terenu iz prve ruke sasluša probleme gospodarstvenika. 

  Objavljeno: 23.01.2017, 16:23h