Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

'Povijesna jezgra Šibenika: između propadanja i revitalizacije’ autora Ivice Poljička predstavljena sinoć u Gradskoj knjižnici

'Povijesna jezgra Šibenika: između propadanja i revitalizacije’ autora Ivice Poljička predstavljena sinoć u Gradskoj knjižnici

 

 

U okviru manifestacije Noć hrvatske knjige sinoć je u Gradskoj knjižnici predstavljena  knjiga 'Povijesna jezgra Šibenika: između propadanja i revitalizacije’ autora Ivice Poljička. Knjiga je znanstvena podloga i priča o gradu koju će rado čitati svaki Šibenčanin, objajavljena 2016. u nakladi Gradske knjižnice ‘Juraj Šižgorić’ Šibenik, Muzeja grada Šibenika i Veleučilišta u Šibeniku.

Knjigu su uz autora predstavili i Vilijam Lakić, ravnatelj knjižnice, sociologinja, doktorica znanosti Anka Mišetić te Gustav Červar, šibenski arhitekt.

Najveći dio knjige odnosi se na proučavanje stare šibenske jezgre i to kroz analitički pristup povijesnog pregleda grada te drugi dio koji se odnosi na suvremenost.

U knjizi se može pronaći širok čitalački krug zainteresiranih za temu.Pisana je  za sociologe i studente društvenih znanosti koje zanima prostor i razvoj gradova, ali i svaki Šibenčanin može pronaći  u njoj dio zanimljivih sadržaja.

 

Po riječima Anke Mišetić knjiga Ivice Poljička ima za cilj odgovoriti na temeljna pitanja kako upravljati transformacijama u povijesnim jezgrama kako bi se one revitalizirale sukladno nekim općim vrijednostima oko kojih postoji konsenzus, a tiču se održivog razvoja.

  Objavljeno: 22.04.2017, 10:27h