Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Pred stotinjak Šibenčana predstavljen program poticanja poduzetništva i obrta

Pred stotinjak Šibenčana predstavljen program poticanja poduzetništva i obrta

 

 

Zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros i načelnica sektora za malo i srednje poduzetništvo Jasminka Keser predstavili su danas, pred više od stotinu zainteresiranih Šibenčana okupljenih u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića, Poduzetnički impuls 2013. godine.

Riječ je o Vladinom programu poticanja poduzetništva i obrta podizanjem konkurentnosti u cilju gospodarskog oporavka, tehnološkog razvoja i regionalnog razvoja u vidu korištenja fondova EU.

Bespovratna sredstva, koja Ministarstvo dodjeljuje u okviru Poduzetničkog impulsa, ove su godine u odnosu na lani udvostručena te iznose 730,3 milijuna kuna. Smanjen je i obujam potrebne dokumentacije i troškova, a glavno polazište je usklađenost s regulatornim okvirom EU. Potrebno je poslovnim subjektima omogućiti postupnu prilagodbu uvjetima i kriterijima koje će morati ispunjavati za korištenje Strukturnih instrumenata EU u kojima je moguće dodijeliti potpore u znatno većim iznosima, ali uz složeniji postupak prijava projekata.

„Cilj ovog programa je potaknuti brži razvitak malog gospodarstva s ciljem novog zapošljavanja, povećanja konkurentnosti, izvoza i gospodarskog rasta u cjelini“, istaknuo je zamjenik ministra Dražen Pros.

„U uvjetima krize koja pogađa Hrvatsku i svijet, Grad Šibenik ipak korača putem razvoja“, istaknuo je domaćin ovog skupa, zamjenik gradonačelnika i saborski zastupnik Franko Vidović, dodavši kako je Poduzetnička zona Podi u Šibeniku, s 2,4 km komunalne infrastrukture na kojoj radi 18 poduzetnika s ukupno 909 djelatnika, jedna od najperspektivnijih gospodarskih zona u Hrvatskoj i glavni katalizator razvoja šibenskog gospodarstva.

Zona Podi nastavlja se širiti. Gradi se 3,2 kilometra nove komunalne infrastrukture vrijedne i oprema se oko 700 000 m2 prostora. Očekuje se izgradnja desetak novih objekata i zapošljavanje oko 200 novih djelatnika.

Zamjenik ministra Dražen Pros na kraju je najavio kako je ovo samo početak kontinuiranog izravnog dijaloga s poduzetnicima i obrtnicima koji će nastaviti kvartalno održavati u hrvatskim gradovima i županijama.

  Objavljeno: 27.02.2013, 17:00h