Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predavanje i izložba u knjižnici

Predavanje i izložba u knjižnici

 

 

Sutra u petak, 04. studenog,  u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića u 12 sati bit će otvorena izložba  "Izdavaštvo u školama Šibensko-kninske županije" .

Sutra će u knjižnici također biti održano i predavanje pod nazivom "Utjecaj obitelji u stvaranju čvrstog stava djeteta protiv ovisnosti" .  Predavač je mr. sc. Gina Lugović, specijalist kliničke psihologije, a organizatori su Šibenska udruga mladih i Obiteljski centar Šibensko-kninske županije. Početak je u 18.30 sati.

Trenutno je u svijetu 16,5 milijuna ljudi ovisno o opijatima. Čak 22% svjetske potrošnje je na europskom tržištu. Najviše od toga u Istočnoj Europi u Rusiji i Ukrajini, a u Zapadnoj Europi u Velikoj Britaniji, Italiji, Francuskoj te Njemačkoj.  Porast kokainske ovisnosti u Europi je zabrinjavajući, zahtjevi za liječenjem zbog kokaina su se u razdoblju 1999-2004. udvostručili.  Oko 4% svjetskog stanovništva (15-64 godine) je konzumiralo marihuanu, u većini industrijaliziranih zemalja Sjeverne Amerike te Zapadne i Središnje Europe je došlo do stabilizacije ili smanjenja zlouporabe.

U Hrvatskoj ima 13.000 ovisnika, najviše u Istri, pa u Zadru, Splitu i Zagrebu. Sabor je još 1995. usvojio Nacionalni program suzbijanja zloporabe droga.

  Objavljeno: 03.11.2011, 08:51h