Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predavanje i projekcija filma o šibenskoj staroj jezgri večeras u Muzeju

Predavanje i projekcija filma o šibenskoj staroj jezgri večeras u Muzeju

 

 

Društvo za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac, Kino klub “Šibenik” i Muzej grada Šibenika  organiziraju predavanje “Između atrakcije i svakodnevice – Dionici života u povijesnoj jezgri Šibenika” koje će se održati u četvrtak 7. prosinca s početkom u 19:30 sati, u atriju Muzeja grada Šibenika.

 

Predavač je dr. sc. Ivica Poljičak, državni tajnik u Ministarstvu kulture.

 

Šibenska povijesna jezgra predstavlja iznimno sačuvano staro urbano središte na jadranskoj obali. Prepoznatljive kale, skale i bute, tvrđave i krovovi, palače i pučka arhitektura, gradska obala, katedrala svetog Jakova i brojne crkve, svi zajedno Šibenik čine jako prepoznatljvim. U tom je smislu stari Šibenik turistički atraktivan. U isto vrijeme, s dolaskom prvih bura i zime svakodnevica u staroj gradskoj jezgri poprima drugi ritam. Umjesto ljetne živosti i punih štekata zimi prevladava utiha. Dva lica istog grada.O promjeni načina života i različitim korisnicima povijesne jezgre više u predavanju dr. sc. Ivice Poljička.

 

Nakon predavanja,u sklopu programa “Šibenik na filmskoj traci” održat će se projekcija dokumentarnog  filma KROZ ŠIBENSKE TISNE KALE. 

  Objavljeno: 07.12.2017, 09:43h