Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otvorila privremeni Ured u Šibeniku

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otvorila privremeni Ured u Šibeniku

 

 

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović otvorila je privremeni Ured u Šibensko-kninskoj županiji. Privremeni Ured predsjednice RH otvoren je prigodnom svečanosti na Trgu Pavla Šubića ispred zgrade Županije intoniranjem himne „Lijepa naša domovino“ u izvedbi Šibenskog pjevačkog društva Kolo i svečanim podizanjem predsjedničke zastave, a koju je podigao maturant Gimnazije Antuna Vrančića Srećko Jurković.


„Veselim se što ću narednih nekoliko dana provesti u prvom samorodnom hrvatskom gradu, Šibeniku te Šibensko-kninskoj županiji nadaleko poznatoj po svojim prirodnim ljepotama i kulturnim znamenitostima.  Nadam se da ću ovim boravkom pomoći županu i svim gradonačelnicima i općinskim načelnicima kako bismo na vrh prioriteta postavili razvojne projekte ove županije.“, kazala je između ostalog predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

 

Gradonačelnik Željko Burić predsjednici je poželio dobrodošlicu.

 

„Grad Šibenik je 2016. godine proslavio 950 godina od svog prvog spomena. To je grad koji mijenja svoje sadržaje i vizure, svoje je nedostatke i probleme pretvorio u prednosti te optimistično gleda u budućnost“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

 

Riječi dobrodošlice predsjednici RH je uputio i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk.

 

Nakon svečanog otvaranja privremenog Ureda predsjednice RH, uslijedio je radni sastanak sa županom, saborskim zastupnicima, gradonačelnicima i općinskim načelnicima u Gradskoj vijećnici.


Predsjednica će se u nastavku dana sastati s biskupom mons. Tomislavom Rogićem, episkopom dalmatinskim Nikodimom Kosovićem, predstavnicima srpske nacionalne manjine i udruga hrvatskih branitelja. Također će posjetiti Osnovnu školu „Faust Vrančić“ u Šibeniku, Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića, Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku, iNavis centar te Županijski vatrogasni operativni centar.

 

Ured predsjednice RH u Šibeniku će biti otvoren do četvrtka 19. travnja 2018. godine, tijekom kojega će predsjednica pored Šibenika i Knina, posjetiti i brojna druga mjesta i otoke u Šibensko-kninskoj županiji.

  Objavljeno: 17.04.2018, 11:13h