Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila Šibenik

 Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila Šibenik

 

 

U povodu  Dana Šibensko-kninske županije, koji se obilježava 17. svibnja,  u šibenskom kazalištu danas je održana svečana sjednicaŽupanijske skupštine. Proslavu Dana županije svojim je dolaskom uveličala predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović,  a uz saborske zastupnike, domaćina župana Gorana Pauka sa zamjenicima, predsjednika županijske skupštine Nediljka Dujića, predstavnike lokalne vlasti županijskih gradova i općina, državne uprave vojske i policije, svečanoj skupštini nazočili i gradonačelnik Šibenika Željko Burić sa zamjenicima Danijelom Miletom i Nikicom Penđerom.

Današnji posjet predsjednice Grabar Kitarović ujedno je i prvi službeni posjet Šibenik od stupanja na dužnost predsjednice.

' Drago mi je danas kao i uvijek biti u Krešimirovu gradu koji sam i ja prigrlila kao svoj. Ovo je grad u kojem moja djeca vrlo često provode najsretnije trenutke svoga djetinjstva i na tome sam zahvalna svim građanima koji uvijek mene i moju obitelj dočekuju s toplinom i dobrodošlicom.', kazala je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, dodavši da je ovo podneblje koje je kroz povijest  dalo puno velikana i imalo  velik doprinos u Domovinskom ratu. Grabar Kitarović istaknula je i važnu ulogu gospodarstva, odnosno zapošljavanja koje obiteljima nudi stabilnost, a mladima otvara perspektive.

Prigodnim govorima obratili su se i predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić , župan Goran Pauk i biskup šibenski msgr. Ante Ivas, koji je ukazao na značajan pad nataliteta na području županije  u zdanja dva desetljeća.

'Lijepo je čuti da se ostvaruju planovi i programi, ali trebaju nam i mladi ljudi koji donose bolju i sretniju budućnost.', istaknuo je biskup Ivas.

Svečana Županijska skupština okončana je dodjelom nagrada laureatima, a svečanost je svojim izvedbama uveličalo ŠPD Kolo.

U nastavku boravka u Šibeniku predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović susrela se na kavi s istaknutim građanima Šibenika, a potom je uslijedio obilazak hotelsko- turističkog kompleksa Solaris, te industrijske zone Podi.

Obilježavajući Dan Županije predstavnici županijske vlasti, Grada Šibenika, izaslanstvo  državne uprave, vojske, policije, braniteljskih udruga i političkih stranaka jutros su položili vijence i zapalili svijeće kod Centralnog križa na gradskom groblju Kvanj..

  Objavljeno: 18.05.2015, 14:16h