Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predsjednica Republike Hrvatske u obilasku institucija na području grada Šibenika

Predsjednica Republike Hrvatske u obilasku institucija na području grada Šibenika

 

 

U okviru boravka u Gradu Šibeniku i Šibensko- kninskoj županiji predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović posjetila je danas Osnovnu školu Fausta Vrančića u Šibeniku gdje je u sklopu projekta "Hrvatska čita" učenicima čitala poeziju Vesne Parun. Pjesme proslavljene zlarinske pjesnikinje čitale su i učenice Lana Maričić i Franka Ljubić, a potom su djeca predsjednici postavljala pitanja. Izvedbom pjesme "Da te mogu pismom zvati", koju su otpjevali članovi školskog zbora, završio je prigodni program u najstarijoj šibenskoj školi.


Predsjednica je potom obišla Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića, gdje ju je voditelj svetišta i gvardijan samostana sv. Frane fra Ivan Bradarić proveo kroz znamenitosti svetišta i muzeja  sv. Nikole Tavelića.

 

U nastavku dana predsjednica Republike Hrvatske u pratnji župana Gorana Pauka i gradonačelnika Željka Burića posjetila je prostore dislociranog Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora Sveučilišta u Zagrebu, a  zajedno sa studentima  dočekao ju je  voditelj studija Marko Delimar.  Dekan Veleučilišta u Šibeniku Ivan Malenica i dekanica kninskog veleučilišta „Marko Marulić“ Lovorka Blažević ovom prigodom su predstavili rad ustanova kojima su na čelu.

 

Studentima je zaželjela što više položenih ispita uz poruku da su oni budućnost Hrvatske. Predsjednica je dala podršku osnivanju Sveučilišta u Šibeniku.

 

 

„Ova županija ima dva veleučilišta i sveučilišni dislocirani studij. Nadam se da će se ostvariti vaše ambicije da dobijete Sveučilište“, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović studentima i dodala kako se mora stvoriti infrastruktura da bi se zadržali mladi ljudi. 

 

 

Izrazila je zadovoljstvo što u Županiji postoje studiji STEM programa, odnosno znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike. „U cijeloj Europi događa se velika tranzicija energije, a energetika je postala bitna i u geopolitičkom smislu“, kazala je predsjednica. Dodala je kako je pred nama veliki izazov osiguranja energije te da vidi kako imamo znanja i sposobnosti. 

 

Izaslanstvo je ovom prigodom obišlo i prostore iNavisa, Razvojne agencije Šibensko- kninske županije te Županijskog vatrogasnog operativnog centra 112.

Predsjednica Republike Hrvatske sutra će posjetiti zaleđe županije- Knin, Drniš, Skradin, Kistanje i općinu Unešić, dok je za četvrtak najavljen posjet otocima i županijskim primorskim općinama.

 

 

  Objavljeno: 17.04.2018, 19:48h