Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko u posjetu Šibeniku

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko u posjetu Šibeniku

 

 

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko boravio je danas u službenom posjetu Šibeniku.

Nakon kratkog sastanka u uredu gradonačelnika na kojem su prisustvovali šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović, njegovi zamjenici i saborski zastupnici Franko Vidović i Petar Baranović te župan šibensko – kninski Goran Pauk, predsjednik Sabora je posjetio gospodarsku zoni Podi.

U pratnji  direktora Vlade Čovića predsjednik je obišao pogon Zagreb – Montaže, a potom i novu cestu i pripadajuću infrastrukturu koja se na Podima upravo završava.

„Zadovoljstvo mi je boraviti u Šibeniku, poglavito na gospodarskoj zoni Podi koja daje perspektivu hrvatskom gospodarstvu u cjelini. Za vrijeme recesije ovdje je zaposleno 400 novih radnika, što je svakako razlog za optimizam. Ovakve projekte treba stimulirati, poglavito jer se radi o izvoznim programima“, istaknuo je Josip Leko.

Predsjednik Sabora je prošetao novom cestom, završetkom koje se očekuje izgradnja novih deset proizvodnih pogona.

„Kao što smo i najavili, zona Podi nastavlja se širiti. Gradi se 3,2 kilometra nove komunalne infrastrukture i oprema se oko 700 000 m2 prostora.  Dobar dio tog prostora već je prodan investitorima koji čekaju dovršetak infrastrukture kako bi  krenuli u izgradnju objekata. Put razvoja gospodarstva je prvenstveno put ulaganja u proizvodnju i zato me raduje da je devet od deset očekivanih novih objekata  upravo proizvodnog karaktera“, kazao je gradonačelnik dr. Ante Županović.

Ukupna investicija navedenih poduzetnika procjenjuje se na više od 120 mil kn, a zaposlit će se oko 300 novih djelatnika. Upravo zbog izvoznog karaktera većine poduzetnika u zoni, Šibenik se nalazi na trećem mjestu po izvozu u Hrvatskoj.

Također, svoju proizvodnu halu upravo završava tvrtka Slatke Stvari koja se bavi proizvodnjom konditorskih ukrasa, a zapošljavat će novih 50 osoba.

  Objavljeno: 04.04.2013, 14:43h