Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović u posjetu Šibeniku

Predsjednik Republike Hrvatske  prof.dr.sc. Ivo Josipović u posjetu Šibeniku

 

 

Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović posjetio je danas Krešimirov grad. Predsjednika je  u prostorijama Gradske uprave primio  gradonačelnik  grada Šibenika Željko Burić zajedno sa županom Šibensko-kninske županije Goranom Paukom.

 U sklopu svojeg posjeta Šibeniku Predsjednik je obišao tvrđavu Barone, gdje su ga dočekali predstavnici medija i Društva za zaštitu šibenske baštine „Juraj Dalmatinac“. Predsjednika su članovi Društva upoznali s projektom valorizacije i obnove spomeničke baštine Šibenika.

„Ovaj projekt vrijedan je za grad Šibenik, Šibensko-kninsku županiju, građane, ali i cijelu Hrvatsku „, poručio je s tvrđave Barone hrvatski predsjednik.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo u našem gradu ugostiti Predsjednika Republike.  Zahvaljujemo mu na ovom posjetu i njegovu interesu za bogatstvo šibenske kulturne baštine. Šibenske tvrđave su resurs koji želimo koristiti u svrhu  poboljšanja turističke ponude našega grada, ali želimo i udahnuti im neki novi život“, kazao je gradonačelnik i upoznao Predsjednika s projektom eskalatora od tvrđave sv. Mihovila do Doca.

Nakon obilaska tvrđave, Predsjednik je popio tradicionalnu kavu s građanima u jednom gradskom kafiću, izazvavši svojom pojavom  blagu euforiju, posebno među našim najmlađim sugrađanima.

  Objavljeno: 21.03.2014, 13:18h