Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predsjednik Vlade Zoran Milanović posjetio gospodarski i turistički kapital Šibenika - Pode i plažu Banj

Predsjednik Vlade Zoran Milanović posjetio gospodarski i turistički kapital Šibenika - Pode i plažu Banj

 

 

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović boravio je danas u službenom posjetu Gradu Šibeniku. Odmah po dolasku, premijer je posjetio Gospodarsku zonu Podi gdje su ga dočekali šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović sa zamjenicima i saborskim zastupnicima Frankom Vidovićem i Petrom Baranovićem te direktor Zone Vjeko Kaleb.

Premijer je razgledao novu infrastrukturu Gospodarske zone Podi. Riječ je o 3,2 kilometra komunalne infrastrukture i 700 000 m² opremljenog prostora u vrijednosti 17 milijuna kuna. Investitor je Grad Šibenik uz podršku i pomoć ministarstva poduzetništva. Veliki dio prostora već je prodan investitorima koji će krenuti u izgradnju desetak objekata. Put razvoja gospodarstva je prvenstveno put ulaganja u proizvodnju, a devet od deset očekivanih novih objekata  upravo je proizvodnog karaktera. Grad Šibenik je zbog realne potrebe širenja Zone i interesa novih investitora od Hrvatskih šuma kupio i novih milijun kvadrata zemljišta za 102.000 kuna, umjesto za 1.700.000 kuna koliko je tražila prijašnja Uprava.

U kratkoj izjavi za medije premijer je istaknuo kako u Šibeniku vrijedni ljudi vode kvalitetnu i transparentnu politiku na dobrobit grada.

Nakon sastanka u Uredu gradonačelnika, premijer je obišao izgradnju objekta na gradskoj plaži Banj i uređenju šetnice Banj – Pekovac za koje je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo sredstva u iznosu od 1.600.000 kuna predviđena Programom usmjeravanja i rasporeda sredstava za razvoj otoka i priobalja u 2013. godini, o čemu je gradonačelnik dr. Ante Županović danas u Splitu potpisao ugovor s potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom regionalnog razvoja i fondova Europske unije prof.dr.sc. Brankom Grčićem.

  Objavljeno: 13.05.2013, 14:52h