Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstava i koncert u ponedjeljak, 26. studenog

Predstava i koncert u ponedjeljak, 26. studenog

 

 

U ponedjeljak 26. Studenoga nekoliko zanimljivih kulturnih događanja. U Hrvatskom narodnom kazalištu za učenike srednjih škola održat će se predstava „Pir malograđana“. Predstave će se održavati u  13.30 i 17.30 sati.

 

Potom u  20 sati u Gradskoj vijećnici u sklopu ciklusa koncerta Hrvatske glazbene scene mladih koncert na glasoviru će održati Renata Karša.

Renata Karša rođena je u Vinkovcima gdje započinje svoje glazbeno obrazovanje. Srednju glazbenu školu završava u Osijeku, a u to vrijeme osvaja i nagrade na republičkim i saveznim natjecanjima.

Diplomirala je 1993. godine u klasi profesora Damira Sekošana, a magistrirala u klasi profesorice Pavice Gvozdić 1996. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Aktivno je sudjelovala na seminarima istaknutih klavirskih pedagoga Nauma Starkmanna i Czeslawa Stanczyka. Uz recitale u Hrvatskoj, Italiji, Poljskoj i Francuskoj, nastupala je i kao solistica uz Društveni orkestar Hrvatskog glazbenog zavoda, orkestar Muzičke akademije u Zagrebu i Simfonijski orkestar HRT-a. Snimala je za potrebe radija i televizije.

 

Vrstan je korepetitor (nastupi u Hrvatskoj, Austriji i Njemačkoj), a bavi se i komornim muziciranjem (klavirski duo Karša). Pedagoškim radom bavila se na glazbenim školama u Zagrebu i Osijeku, a od 2004. do 2007. bila je voditeljica Stručnoga vijeća učitelja glasovira za šire područje Slavonije. Članica je HDGU-a i HUOKU-a.

 

Trenutno je viši asistent za glavni predmet Klavir na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

  Objavljeno: 23.11.2012, 08:50h