Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstava „Jaje“ svečano će otvoriti 58. međunarodni dječji festival

Predstava „Jaje“ svečano će otvoriti 58. međunarodni dječji festival

 

 

Ove će subote u 21 sat na Ljetnoj pozornici 58. međunarodni dječji festival svečano otvoriti  Gradsko kazalište Zorin dom iz Karlovca s predstavom „Jaje“, autora Zorana Krilića i u režiji Sanje Hrnjak.

 

Program svečanog otvorenja 58. MDF-a predstavljen je danas na konferenciji za medije.

 

„Šibenik postaje dječji centar svijeta i siguran sam da će i ovaj festival biti na najvišem mogućem nivou. Imamo privilegiju što možemo svjedočiti svim dječjim kreativnostima i njihovim sposobnostima“. kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 

Predstava koja će otvoriti ovogodišnji Festival djeteta na zaigran način gradi dvije paralelne priče - edukativnu, koja nas uči o raznolikim životinjskim vrstama za koje možda nismo ni znali da se legu iz jajeta i njihovim staništima, a i istovremeno upozorava što se sve krije u virtualnom svijetu, kao simboličnom jaje, te emocionalnu, koja govori o potrazi usamljenog dječaka za prijateljstvom.

 

O programu Festivala govorili su još ravnateljica HNK Šibenik Maja Trlaja, redateljica predstave „jaje“ Sanja Hrnjak te Šibenčanin Srećko Šestan, ravnatelj Zorinog doma u Karlovcu.

 

58. MDF ugostit će sudionike iz 22 zemlje kroz razne programe kao što su Južna Koreja, Njemačka, Francuska, Argentina, Brazil i Belgija, a u radionički program upisano je oko 800 djece.

  Objavljeno: 14.06.2018, 14:51h