Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstava „Kako je počeo rat na mom otoku“ u izvedbi šibenskog kazališta u novoj sezoni

Predstava „Kako je počeo rat na mom otoku“ u izvedbi šibenskog kazališta u novoj sezoni

 

 

Ravnateljica HNK Šibenik Maja Trlaja danas je predstavila repertoar nove sezone. Šibensko kazalište u novoj će sezoni odati počast velikom piscu Ivi Brešanu premijernom praizvedbom dramske adaptacije jednog od najgledanijih hrvatskih filmova 'Kako je počeo rat na mom otoku' snimljenog po scenariju Vinka i Ive Brešana.

Redatelje predstave je Dražen Ferenčin. 

Osim predstave „Kako je počeo rat na mom otoku“ šibensko kazalište je pripremilo još premijera; 'Molly Sweeney' redateljice Brune Bebić koju će izvesti u koprodukciji s Umjetničkom akademijom Split te 'Trag tvoje krvi u snijegu' redatelja Ivana Miladinova prema novelama Gabriela Garcie Marqueza, odmak je od njihovog ustaljenog rada, budući da će ju izvesti na jednom od gradskih trgova.

Osim tri premijere, ansambl šibenskog teatra reprizirat će u novoj sezoni predstave Gaćice, Ljepotice iz Leenanea, Laživca, Matildu, Čarobnjaka iz Oza i Buratina, a na daskama šibenskog kazališta gostovat će u pretplatničkoj sezoni još devet hrvatskih kazališta.

Učenici srednjih škola gledat će tako na šibenskim daskama predstave 'Što čekamo' u izvedbi HNK Split, 'D(n)o dna' Teatra Tirena, 'Fregile' iz Umaga' te Ciklus predstava za mlade Umjetničke akademije Split.

 

Za predškolce i učenike šibenskih osnovnih škola, nova kazališna sezona uz domaćeg 'Buratina' donosi i dva gostovanja pa će tako na šibenskim daskama igrati Kazalište lutaka Zadar s predstavom 'Karlson s krova', a Teatar Tirena ponovit će 'D(n)o dna'.

  Objavljeno: 10.10.2017, 14:55h