Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljanje Eko zbirke iz fonda knjižnice i Carbon literacy trening

Predstavljanje Eko zbirke iz fonda knjižnice i Carbon literacy trening

 

 

U sklopu obilježavanja manifestacije Mjesec hrvatske knjige i C-Change festivala u četvrtak, 15. listopada u 9 sati na Narodnom odjelu Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ Šibenik bit će predstavljena Eko zbirka knjiga i časopisa za djecu i odrasle.

Misija knjižnica je poticanje čitanja, a cilj manifestacije Mjesec hrvatske knjige, koja se svake godine obilježava od 15. listopada do 15. studenoga, je bogatim programima istaknuti važnost knjiga i knjižnica i njihov utjecaj na osobne živote pojedinaca kao i društvo u cjelini. Ovogodišnja manifestacija je uz moto Razlistaj se! posvećena planetu Zemlji.

U sklopu projekta C-Change: Arts and Culture Leading Climate Actions in Cities u  kojem je grad Šibenik jedan od šest europskih gradova partnera i kojemu je cilj podizanje razine svijesti građana o onečišćenju i klimatskim promjenama kao i mogućnostima utjecaja kulture i umjetnosti na pozitivne promjene, Grad Šibenik je uz pomoć sektora kulture organizirao C-Change festival.

Zbog tematske poveznice ovogodišnje teme Mjeseca hrvatske knjige i teme C-Change projekta i festivala, predstavljanje Eko zbirke je uvršteno u obilježavanje programa obje manifestacije.

Zbirku će predstaviti Ana Šimić, voditeljica Narodnog odjela Knjižnice i koordinatorica Urbane lokalne grupe C-Change projekta.

Nakon predstavljanja Zbirke, kao dio Projekta, održat će se Carbon literacy trening za djelatnike ustanova u kulturi, članove kulturnih udruga i pojedince iz sektora kulture i umjetnosti s područja grada Šibenika te djelatnike Veleučilišta u Šibeniku koje je također uključeno u projekt. Trening u trajanju od 4 sata održat će se u Računalnoj radionici Knjižnice, a vodit će ga aktivistica za zaštitu okoliša i predsjednica Udruge Tatavaka Ivana Kordić, članica projektnog tima koji je s projektom „Zlarin – otok bez plastike“ pobijedio na Adriatic Plastic Challengu i kojim se otok Zlarin bori protiv jednokratne plastike.

Cilj treninga je edukacija o klimatskim promjenama kao posljedicama čovjekovog onečišćenja okoliša i potrebi očuvanja i zaštite planeta Zemlje te primjena naučenoga kako u radu, tako i u svakodnevnome životu.

Organizatori: Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“ Šibenik i Grad Šibenik

  Objavljeno: 14.10.2020, 09:28h