Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljanje hagioterapijskog priručnika i knjige Posebni do daske

Predstavljanje hagioterapijskog priručnika i knjige  Posebni do daske

 

 

U Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić danas, 17. lipnja,  bit će predstavljana knjiga Hagioterapijski priručnik Ane Perišić i zbirka kratkih priča Posebni do daske Ane Ruže Pavek. Knjige će predstaviti profesorice Nikolina Nakić i Živana Podrug. Početak u 19 sati.

"Posebni do daske" zbirka je kratkih priča u kojima autorica prepričava neke za nju najupečatljivije momente iz njezinog višegodišnjeg rada i bavljenja osobama s teškoćama u razvoju, u jednom domu za mlade bez roditeljske skrbi.

Ana Ruža Pavek rođena je 1946. u Lokvama. Osnovnu školu je polazila u Lokvama, gimnaziju u Delnicama, a studij kroatistike i filozofije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1996. g. objavila je zbirku pjesama "Od Risnjaka do Kleka, a 2006. godine zbirku za djecu "Vjetar Krivulj". Živi i radi u Zagrebu.

"Hagioterapijski pristup u radu i suživotu s djecom i mladima" nastao je iz potrebe uočene u radu s učenicima osnovnih i srednjih škola te štićenicima dječjeg i odgojnog doma. Autorica Ana Perišić dugogodišnji je prosvjetni djelatnik s iskustvom rada s mladima iz rizičnih skupina. Najveći uspjeh u radu postigla je primjenom hagioterapije.

Da bi mladi čovjek bio sposoban pronaći svoj životni put potrebno je da ga u tome usmjeravaju odrasli, oni koji su donijeli odluku za vrednote, koji su se naučili opraštati drugima i voljeti sebe.

Ovaj priručnik sadržava sukus spomenutih tema te odgovor što je to hagioterapija.

 

 

  Objavljeno: 17.06.2013, 08:33h