Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljanje knjige dr.sc. Ivice Poljička "Povijesna jezgra Šibenika: između propadanja i revitalizacije"

Predstavljanje knjige dr.sc. Ivice Poljička "Povijesna jezgra Šibenika: između propadanja i revitalizacije"

 

 

Knjiga "Povijesna jezgra Šibenika: između propadanja i revitalizacije" dr.sc. Ivice Poljička danas, 01. ožujka će u 19.30 sati biti predstavljena u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdan Ogrizović. Uz autora, izdanje će predstaviti professor emeritus Ivan Rogić, prof. dr. sc. Ognjen Čaldarović te prof. dr. sc. Anka Mišetić.

 

 

S novom knjigom "Povijesna jezgra Šibenika: između propadanja i revitalizacije" autor donosi reprezentativni sociologijski teorijski okvir, daje prikaz najznačajnijih istraživanja hrvatske urbane sociologije te u taj kontekst situira istraživanje i ključne nalaze o šibenskoj povijesnoj jezgri.

 

Teme iz područja urbane sociologije predstavljaju Poljičkov trajni interes, a poglavito, dugi niz godina usmjeren je na proučavanje urbanog razvitka Šibenika. U znanstvenoj monografiji ‘Šibenik na razmeđu’ osnovni referentni okvir kojim se Poljičak koristi je socijalno-ekologijsko promišljanje smisla razvoja kojeg je Šibenik prošao te rasprava o alternativi razvoja grada. Dvadeset godina nakon što je objavljena vrlo ju je  zanimljivo sagledati u kontekstu procesa deindustrijalizacije i suvremenog turističkog razvitka Šibenika, procesa koje je autor anticipirao.

U ‘Šibeniku na kvadrat’, 2013. i 2014. godine najčitanije domaće izdanje među Šibenčanima, jednostavnom formom novinarskog izričaja  Poljičak je opet upućen na Šibenik, šibenski prostor i posebno na prostor šibenske povijesne jezgre.

  Objavljeno: 01.03.2017, 13:06h