Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljanje knjige Roberta Jakovljevića „Jesu li vrapci bliži konjima nego ljudi“

Predstavljanje knjige Roberta Jakovljevića „Jesu li vrapci bliži konjima nego ljudi“

 

 

U petak, 5. srpnja 2024. godine u 11 sati u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" Šibenik održat će se predstavljanje zbirke priča „Jesu li vrapci bliži konjima nego ljudi“ autora Roberta Jakovljevića.

Zbirka je nastala zajedničkim pothvatom Ogranka Matice hrvatske u Šibeniku i Gradske knjižnice “Juraj Šižgorić” Šibenik, a sastoji se od 45 priča i pričica koje istražuju odrastanje u malom mediteranskom gradu ranih 60-ih godina 20. stoljeća, u vremenu kada su veliki globalni događaji bili tek daleki odjek u životima njegovih stanovnika. Autor koristi kombinaciju jednostavnog, a opet pronicljivog stila koji podsjeća na djela novinara i književnika Miljenka Smoje, dok toplina prikaza ljudi i mjesta priziva radove slikarice Tisje Kljaković Braić.

Ove priče oblikovane su poput slikovnice, svaka stranica donosi novi prizor koji obuhvaća ulice, trgove, kale, ljude, narječja i običaje Šibenika tog vremena. Kroz priče, ispisane s puno emocija i nostalgije, autor čitateljima približava jedan svijet i jednu mladost, oslikavajući bogatstvo lokalne kulture i svakodnevnog života.

Posebnu pažnju zaslužuje priča "Glad", koja je osvojila prvo mjesto na natječaju "metaFORA 2024. - budi karakter", koji već 12 godina zaredom organizira Knjižnica Vladimira Nazora u Zagrebu (Knjižnice grada Zagreba).

Knjigu će predstaviti autor, a predstavljanje će moderirati Živana Podrug. U programu će sudjelovati i Pave Čala, koji će ovom prigodom pročitati nekoliko priča iz zbirke.

Predstavljanje organiziraju Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik i Ogranak Matice hrvatske u Šibeniku.

  Objavljeno: 02.07.2024, 09:20h