Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljanje knjige Vlajland

Predstavljanje knjige Vlajland

 

 

U subotu, 12. listopada, u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ bit će predstavljena knjiga Vlajland Nele Servantes Pamuković . Predstavljanje prati izložba slika Anite Trlaje. Organizator je Udruga Providenca, Biograd na Moru, a početak je u 12 sati.

Vlajland je zbirka pjesama  pisana narječjem šibensko-drniškog kraja, dok će na izložbi Anite Trlaje, koja slijedi biti izložene slike koje oslikavaju krajolik mora i kamena. Nakon promocije predviđen je obilazaka Krešimirovog grada (Šibenik) i putovanje kroz Nacionalni park „Slapovi Krke“, obilazak drniško-šibenskog kraja, upoznavanje s poviješću i tradicijom Dalmatinske zagore, koji je kraj škrte zemlje čije je najveće blago uvijek bilo sunce i vinogradi .

Valja, istaknuti da će se predstavljanje ove knjige održati u sklopu  I. međunarodnog festivala čiste poezije, vina i glazbe „More duša“ , koji se održava od 11. do 13. listopada 2013. u Biogradu na Moru. Na festivalu će nastupiti renomirani te nagrađivani književnici i pjesnici iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije, a očekujemo odaziv i iz drugih susjednih država.  Ideja vodilja ovogodišnjeg festivala u Biogradu na Moru, jest prevencija zdravlja širenjem znanja o vinu kao zdravom prehrambenom proizvodu i očuvanje jezične baštine narječja i dijalekata. Ovaj festival želi pokazati, prvenstveno mladima, budućim književnicima, slikarima i sl., kako je umjetničko-stvaralački rad koristan kao način aktivnog provođenja slobodnog vremena.

  Objavljeno: 11.10.2013, 07:55h