Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljanje priručnika autorice Alme Škugor i suradnica

Predstavljanje priručnika autorice Alme Škugor i suradnica

 

 

U petak, 31. svibnja u 18 sati u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" Šibenik održat će se predstavljanje priručnika Alme Škugor i suradnica "Pokazat ću ti kako! Baš je lako! Priručnik s vježbama praktičnoga života za studente, odgojitelje, učitelje i roditelje".

U priručniku je prikazano i metodički opisano pedeset vježbi koje su odraz stvarnoga života i svakodnevne rutine odraslih. Vježbe su podijeljene u šest poglavlja: osobna higijena, briga o odjeći i obući, priprema i posluživanje hrane, briga o prostoru u kojem boravim, šivanje i pletenje i svakodnevne aktivnosti. Za sve vježbe naveden je cilj, potreban materijal i predložena je primjerena dob djeteta. Osim što donosi korisne i primjenjive smjernice i alate za praktičan rad, priručnik u središte stavlja dobrobit djeteta i podršku svima koji su uključeni u njihov rast i razvoj.

S obzirom na to da se vježbe dijelom temelje na načelima Montessori pedagogije, koja, među ostalim, njeguje vezu između mozga i ruku, priručnik promovira tu vezu na poseban i inovativan način. Sam naziv priručnika "Pokazat ću ti kako! Baš je lako!" poziva i potiče djecu rane, predškolske i mlađe školske dobi na osamostaljivanje, preuzimanje odgovornosti za sebe, svoje stvari i prostor koji ih okružuje te na samostalno izvršavanje jednostavnih svakodnevnih radnji.

Mogu ga koristiti i edukacijski rehabilitatori u radu s djecom i odraslima s teškoćama te socijalni radnici koji se susreću s roditeljima kojima je potrebna podrška u roditeljstvu.

Priručnik, izdan u nakladi Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, predstavit će izv. prof. dr. sc. Alma Škugor, i jedna od suradnica, mag. praesc. educ. Marijana Jurković.

Ostale suradnice: Tena Antunović, Gordana Dumančić, Paulina Đurić, Ivana Knezović, Iris Križek, Marina Latinović, Irena Mikulić, Jadranka Moćić Cvijović, Sandra Moslavac, Tihana Sabo, Zrinka Špoljarec, Matea Takus, Nikolina Varjačić i Marija Vuković, magistre ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

 

 

  Objavljeno: 27.05.2024, 11:58h