Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljanje programa Europske unije Kreativna Europa

Predstavljanje programa Europske unije Kreativna Europa

 

 

Desk Kreativne Europe Ministarstva kulture u suradnji s Upravnim odjelom za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika te informacijskim centrom Europe Direct Šibenik 20. veljače 2015. godine organizira predstavljanje potprograma Kultura programa EU Kreativna Europa (2014. – 2020.). Predstavljanje će se održati u prostorijama Europe Direct centra u Šibeniku u vremenu od 11:00 do 13:30.

Program Kreativna Europa, potprogram Kultura, potiče prekograničnu razmjenu umjetničkih djela i kulture kao i transnacionalnu mobilnost kulturnih stručnjaka te nastoji promicati europsku, a opet zajedničku kulturnu baštinu.

Sudionike će s glavnim karakteristikama potprograma Kultura novog  programa EU Kreativna Europa (2014. -2020.) upoznati Ana Perišić Mijić, predstavnica Deska Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture koja će iznijeti osnovne informacije o ciljevima i prioritetima samog programa, proračunu te o vrstama natječaja na koje hrvatske kulturne organizacije mogu prijaviti svoje projekte. Detaljnije informacije o pisanju i prijavljivanju projekata kao i tehničke karakteristike samih prijavnica izložit će Mladen Špehar, također djelatnik Deska Kreativne Europe.

Više o programu Unije Kreativna Europa možete pročitati na stranicama  Ministarstva kulture http://www.min-kulture.hr/ced/  i na stranicama Europske komisije http://ec.europa.eu/programmes/creative-europe/index_en.htm .

Pozivaju se  svi kulturni djelatnici iz Šibensko-kninske županije da se prijave na sudjelovanje u programu te se tako upoznaju s pravima i pogodnostima koje im se stavljaju na raspolaganje putem programa Unije.

  Objavljeno: 10.02.2015, 09:26h