Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljanje projekta „MALI veliki“

Predstavljanje projekta „MALI veliki“

 

 

Sutra, 25. travnja u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić bit će predstavljen projekt „MALI veliki“. Organizator je Udruga Ardura iz Šibenika koja će ovom prigodom promovirati i volontiranje. Početak je u 18:30 sati. 

Projekt Udruge Ardura „MALI veliki“ kroz nešto više od godinu dana spojio je 15-oro djece s volonterima koji im kroz igru i druženje pomažu u odrastanju. Četiri edukacije za volontere pohodilo je 28 ljudi, od čega njih šest aktivnih i dalje radi s djecom.
 

Djeca su najčešće osnovnoškolci koji se nalaze u određenom psihosocijalnom riziku, bilo da dolaze iz jednoroditeljskih ili problematičnih obitelji, povučena djeca, ili pak djeca s posebnim potrebama, a pronalaze ih u suradnji s osnovnim školama Petar Krešimir IV i Juraj Šižgorić te Centrom za socijalnu skrb Šibenik.
 

MALI veliki je isključivo volonterski projekt, a radi se po uzoru na svjetske organizacije Big brother i Big sister koje uspješno djeluju već dugi niz godina.

Arduru od ove školske godine financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa pa volonteri dobivaju i novac kako bi mogli svog malog prijatelja izvesti u kino, na piće i slično.
 

Svi volonteri jednom mjesečno imaju supervizijske sastanke s psihologinjom na kojima prepričavaju iskustva i dobivaju savjete oko svog odnosa s djetetom. Također, jednom u mjesec dana svi volonteri i djeca sudjeluju na danu društvenih igara.

5. svibnja počinje nova edukacija, već se javilo desetak zainteresiranih, tek nakon edukacije odlučuju žele li se uključiti u projekt i tada potpisuju ugovor s Udrugom“.  /mok.hr/

  Objavljeno: 24.04.2012, 09:16h