Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljanje prve hrvatske lchf kuharice – kuhajte izvorno

Predstavljanje prve hrvatske lchf kuharice – kuhajte izvorno

 

 

Sutra, 13. ožujka, u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića s početkom u 18 sati bt će predstavljana knjiga Prva hrvatska lchf kuharica – kuhajte izvorno: bez šećera, brašna, rafiniranih biljnih ulja i kemijskih aditiva Anite Šupe i Ariane Miljević Bugenvilije. Nakladnik je Tragom Šibenik. Knjigu i LCHF način prehrane predstavit će nutricionistkinja Anita Šupe.

 

U lipnju 2013. izašla je iz tiska Prva hrvatska LCHF kuharica, s podnaslovom Kuhajte izvorno: bez šećera, brašna, rafiniranih biljnih ulja i kemijskih aditiva. Potpisuju je autorice Anita Šupe i Ariana Miljević Bugenvilija. Kao logičan slijed knjige Istine i laži o hrani, u kojoj se A. Šupe beskrupulozno obračunava s ustaljenim predrasudama i ruši mitove o ”zdravoj” i ”nezdravoj” hrani, ova najnovija knjiga predstavlja praktičan vodič za Paleo-LCHF način života te objedinjuje zdravu prehranu i uživanje u hrani. Suradnja u kojoj su se ispreplela najnovija nutricionistička saznanja, iskustvo brojnih sljedbenika Paleo-LCHF prehrane, maštovitost u kulinarstvu i vještina za fotografskim aparatom, urodila je knjigom koja sadrži:

 

Oko 250 recepata, od kruhova i peciva, jela s jajima i drugih finih jela za doručak, preko juha i predjela do glavnih jela. Od zanimljivih i ukusnih priloga (koji nisu krumpir, tjestenina i riža…), salata, samostalnih malih jela za svaku priliku, do brzih jela, grickalica, torti i kolača;

Oko 180 profesionalnih fotografija, većim dijelom iz objektiva A. Miljević Bugenvilije;

Popratne edukativne tekstove o prehrani (npr koja je razlika između LCHF i Paleo koncepta te kako pronaći svoj optimalan način prehrane, zašto odbaciti pšenicu i ostale žitarice, predrasude o masnoćama i bajke o biljnim uljima, praktični vodič kroz masnoće u kuhanju itd);

 

Popratne tekstove o namirnicama (npr o jajima, iznutricama, orašastim plodovima, začinskom bilju, gljivama, steviji, medu itd);

 

Mnoštvo sitnih praktičnih savjeta (npr o psyllium prašku, kokosovom brašnu, vaniliji, prašku za pecivo, sadržaj ugljikohidrata u najčeščim namirnicama itd). Registar malih proizvođača prave hrane u Hrvatskoj.

 

 

 

  Objavljeno: 12.03.2014, 07:53h